[caption id="attachment_3440" align="alignnone" width="700"] Biskvitårta med mjukseg mandelbotten och en ljuvligt god chokladtryffel med apelsin. Foto: Pepe Nilsson Det vackra tårtfatet har keramikern Monica Johansson på G-studion i Gustavsberg.[/caption] När du tröttnat på bärtårtor är det gott med en biskvitårta. Det är lätt att imponera med en läcker biskvitårta. Det är alls inte svårt att göra den och den blir vansinnigt god om du gillar choklad och mandel. Bottnen blir härligt mjukseg och tryffeln smakar ljuvligt av choklad och apelsin. Den ska avnjutas i småbitar och den är hållbar och får du över kan du frysa in den. Favoritkeramikern i Gustavsberg Även det här vackra tårtfatet har keramikern Monica Johansson på G-studion i Gustavsberg gjort. Jag älskar verkligen hennes tårtfat och för många år sedan gjorde jag en hel bok med tårtor till hennes vackra och fantasifulla tårtfat. Chokladbiskvitårta med apelsin 1 tårta, ca 14 bitar Botten 400 g mandelmassa 2 äggvitor Apelsintryffel 1 dl vispgrädde 250 g mörk choklad 50 g smör finrivet skal av 1 ekologisk apelsin 2 msk citruslikör Chokladglasyr ca 150 g mörk choklad, hackad Gör så här 1. Sätt ugnen på 200°. 2. Botten: Kör mandelmassan i matberedare tillsammans med äggvitorna till en smet, eller riv mandelmassan grovt och blanda med äggvitan. 3. Bred ut smeten i en rundel, cirka 22 cm i diameter, på en plåt med bakplåtspapper. 4. Grädda på nedersta falsen i ugnen 15–20 minuter. Låt kallna. 5. Apelsintryffel: Koka upp grädden. Bryt ner chokladen och rör tills den smält. Låt svalna till 35°. Rör ner smör, apelsinskal och likör. Låt svalna, utan att stelna för mycket. 6. Bred ut tryffeln på bottnen, något toppig i mitten. Låt stelna i rumstemperatur och ställ sedan i kylen innan du ska glasera med choklad. 7. Smält 2/3 av chokladen i mikrovågsugnen eller över vattenbad och rör sedan ner resten av chokladen. Ringla den över den kalla tryffeln, börja i mitten och fortsätt ut mot kanterna. Låt kallna. Förvara tårtan i kylskåp fram till serveringen. Det går också bra att frysa tårtan.