Annons

Lättbakade italienska mandelskorpor

Lättbakade mandelskorpor från Toscana är bra att ha på lut därhemma eller perfekt gå bort-present.
Lättbakade mandelskorpor från Toscana . Foto: Ulrika Pousette
Lättbakade mandelskorpor från Toscana . Foto: Ulrika Pousette

Ni som följer mig vet att jag älskar Italien och den italienska maten. Något som jag är väldigt förtjust i är de italienska mandelskorporna. Det här receptet har jag fått av en kokerska på ett vinslott i Toscana.

Annons

Det är en mycket lättbakad variant av mandelskorpor. Perfekt att ta med som gå bort-present. I Toscana är det vanligt att man doppar de i Vin Santo, det söta vinet därifrån. Men de är supergoda till en espresso också.

Annons

Mandelskorpor från Toscana

En mycket lättbakad variant av mandelskorpor.
Cirka 60 skorpor
100 g sötmandel
75 g smör
2 dl strösocker
2 ägg
5-6 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Rosta mandeln lätt ca 7 minuter. Hacka den grovt.
  2. Rör smör och socker mjukt, tillsätt ett ägg i taget.
  3. Blanda 5 dl mjöl, bakpulver och vanilj. Rör ner det i smeten. Tillsätt mer mjöl om den är alltför kladdig.
  4. Dela degen i fyra delar och rulla 2 cm tjocka längder. Lägg dem på plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter.
  5. Ta ut och skär längderna i sneda bitar. Torka dem i 100° ca 45-60 minuter eller tills de är torra.
Annons

ANNONS

Utvalt av tv-kocken Maud Onnermark

Slev med termometer som kan mäta upp till 220°C.

Läs mer och beställ här

Dela på:

Annons
Annons
Annons
Annons
Laddar