Annons

Smördegsflan med päron och mandelmassa och citrongelé

Ett elegant smördegsflan gör du enkelt med mogna päron, mandelmassa och citronmarmedad. Hur enkelt som helst. Servera det gärna som dessert med en klick grädde.

TUNT OCH ELEGANT MED PÄRON

Med hjälp av färdig smördeg, mandelmassa och citronmarmelad trollar du snabbt fram ett proffsigt flan med päron. Det är supergott som dessert med en klick lättvispad grädde..

Annons
Tunt och elegant päronflan gör du enkelt med färdig smördeg. Foto: Pepe Nilsson
Tunt och elegant päronflan gör du enkelt med färdig smördeg. Foto: Pepe Nilsson
Annons

 

Tunt och elegant med päron

Nu är snart päronsäsongen här. Med hjälp av färdig smördeg, mandelmassa och citronmarmelad trollar du snabbt fram ett proffsigt flan med päron. Det är supergott som dessert med en klick lättvispad grädde..

Päronflan med mandelmassa och citrongelé

1 tårta, ca 12 bitar
Tid:  35 minuter
I stället för päron är det även gott att göra den med äpplen.
Botten
1 rektangulär kyld smördegsplatta, 250 g gl
Fyllning
250 g mandelmassa
2 ägg
2–3 mogna päron
1 dl citronmarmelad, t ex Robertsons
TILLBEHÖR
lättvispad grädde
Gör så här

Annons

1. Sätt ugnen på 175°.
2. Rulla ut degen på en plåt med bakplåtspapper. Vik upp 1 cm av kanten så det blir som en låda.
3. Blanda mandelmassa och ägg i matberedare eller riv mandelmassan och rör samman för hand.
4. Skala och skiva päronen tunt.
5. Bred ut mandelmassan på smördegen och lägg på päronskivor likt taktegel.
6. Grädda på nedersta falsen i ugnen ca 20 minuter tills fyllningen stannat.
7. Smält marmeladen på svag värme i en kastrull eller mikrovågsugn. Pensla den över päronen och låt kallna.

ANNONS

Utvalt av tv-kocken Maud Onnermark

Slev med termometer som kan mäta upp till 220°C.

Läs mer och beställ här

Dela på:

Annons
Laddar