Annons
Annons

Ädelostpaj som passar till glöggfesten

Letar du efter något gott och till glöggfesten? Då är den här pajen perfekt. Den passar utmärkt till glögg och är lätt att laga.
Ädelostpaj god att servera till glögg. Foto: Ulrika Pousette
Ädelostpaj som är god att servera till glögg. Foto: Ulrika Pousette

Enkelt och gott till glöggen

En paj som är perfekt om du ska ha glöggfest. Den passar väldigt bra till glögg och är matig. Den räcker till många och är mycket enkel att göra. Jag har några pepparkakor i pajdegen för lite extra god smak. Pajen kan serveras varm eller kall. Det blir fint att garnera pajen med granatäppelkärnor.Ska du inte ha glöggfest så är pajen även god att servera till en sallad som en enkel lucnhrätt. Den passar även bra till skinka eller lax.

Annons
Annons

Önskar er alla en fin helg!

Ädelostpaj till glögg

Pajen kan serveras varm eller kall. Dekorera gärna med granatäppelkärnor eller valnötter, det blir också gott..
1 paj, 8 stora bitar
3 dl vetemjöl
6 pepparkakor
100 g smör
3 msk vatten
Fyllning
1 bit ädelost, 200 g
250 g kesella, 10 %
1 dl mjölk
4 ägg
nymald svartpeppar
Garnering
granatäppelkärnor
Gör så här
1. Blanda mjöl, pepparkakor och smör i matberedare. Kör tills det är finfördelat och tillsätt sedan vattnet.
2. Tryck ut degen i en pajform, ca 26 cm i diameter. Ställ den i kylen minst 30 minuter.
3. Sätt ugnen på 200°.
4. Kör ädelosten till smulor i matberedaren. Tillsätt kesella, mjölk och ägg. Kör ihop till en smet. Smaka av med peppar och eventuellt lite salt. Häll smeten i formen och grädda 30–35 minuter på nedersta falsen tills fyllningen stannat. Garnera med granatäppelkärnor.

Annons

ANNONS

Utvalt av tv-kocken Maud Onnermark

Slev med termometer som kan mäta upp till 220°C.

Läs mer och beställ här

Dela på:

Annons
Annons
Annons
Annons
Laddar