Annons

Cannelloni med skinka och mozzarella

Cannelloni med mozzarella och skinka – en lättlagad pastarätt som hamnade på SVTs lista bland vårens tio populäraste recept.
Cannelloni med mozzarella och skinka
Cannelloni med mozzarella och skinka

Receptet som hamnade på vårens tio i topp-lista

Det är alltid lika roligt när mina recept uppskattas. Den här enkla men goda rätten var ett av de som hamnade på SVTs Tio i topp-lista över vårens mest populära recept. Det  blev en riktig favorit bland provsmakarna och den är så lätt att laga. Det är en rätt som passar året om och gillas av både små och stora. Perfekt för du kan förebereda i god tid om du vill.

Annons

Italienskt och allt i en form

Det enda du behöver laga är en tomatsås och den gör jag enkelt genom att blanda i grönsakerna i tomatsåsen, som blir extra god och smakrik. Sedan behöver du bara rulla in skinka, mozzarellaost och gärna några blad färsk basilika i färska pastaplattor och lägga dem i formen med tomatsås och till sist så strör du på ost och gratinerar i ugnen. Tomatsåsen kan du göra klar långt i förväg och även hela gratängen om du vill och vänta med att gratinera tills det är dags för servering. Det är en bra rätt som även ganska små barn kan vara med och hjälpa till.  En rätt som verkligen är lätt att gilla och enkel att göra. Här har du receptet och längst ner hittar du även en länk där du kan se hur enkelt det är att laga rätten.
Önskar er alla en fin måndag!

Cannelloni med skinka och mozzarella i tomatsås med grönsaker

4 portioner

Annons

250 g färska pastaplattor
250–300 g rökt skinka,  gärna Vindelnrökt
3 mozzarella à 125 g
50 g parmesanost, finriven
basilikablad
Tomatsås
1 stor gul lök
3 selleristjälkar
2 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
3 morötter
2 burkar finkrossade tomater à 400 g
1 dl vatten
1 tsk salt och nymald svartpeppar
Ca 10 basilikablad
Ev 1–2 krm chiliflakes
Gör så här

Annons
  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Hacka löken och skiva selleristjäkarna tunt. Fräs tillsammans med pressad vitlök i olivolja i en gryta tills löken mjuknar. Grovriv morötterna och tillsätt dem och de krossade tomaterna. Skölj ur burkarna med lite vatten (ca 1 dl). Koka upp och låt sjuda 15–20 minuter, lägg på lock eller tillsätt mer vatten om den blir alltför torr. Riv ner några basilikablad och smaka av med salt och nymald svartpeppar och tillsätt gärna något kryddmått chiliflakes.
  3. Häll ut ca 1/3 av tomatsåsen i botten på en ugnsform.
  4. Om pastaplattorna är mycket stora dela dem till hälften, ca 12×15 cm. Skär varje ost i 8 avlånga bitar. Lägg en skinkskiva på varje platta och lägg sedan på mozzarellaost och några basilikablad. Rulla ihop och lägg dem på tomatsåsen i formen.
  5. Fördela resten av tomatsåsen på pastarullarna och strö över riven parmesanost. Gratinera i nedre delen av ugnen ca 25–30 minuter.
    Här kan du se hur enkelt det är att laga rätten.

ANNONS

Utvalt av tv-kocken Maud Onnermark

Slev med termometer som kan mäta upp till 220°C.

Läs mer och beställ här

Dela på:

Annons
Laddar