Annons

Chokladmandeltårta med sommarbär – snabb och enkel

När du vill trolla fram en tårta på nolltid då är den här chokladmandeltårtan med sommarbär perfekt. Den går blixtsnabbt att grädda i mikrovågsugn och går även snabbt att grädda i vanlig ugn.

D

Chokladmandeltårta som du trollar fram på nolltid. Foto: Pepe Nilsson
Chokladmandeltårta som du trollar fram på nolltid. Foto: Pepe Nilsson

En riktig snabb tårta som du bakar hur lätt som helst i mikrovågsugn. Den går också snabbt att baka i vanlig ugn och passar perfekt till alla sommarbär. När den svalnat är det bara att garnera med grädde och färska sommarbär. Ja, det är bara enkelt och gott! Det fina tårtfaten har Monica Johansson på G-studion i Gustavsberg gjort.

Annons

Chokladmandeltårta med sommarbär

1 tårta, ca 8 bitar
Tid: 25 minuter + tid att svalna
Botten
200 g mandelmassa
1 msk kakao
2 ägg
Fyllning
2 dl vispgrädde
1/2 liter färska bär, gärna blandade
Gör så här
1. Botten: Finfördela mandelmassan i en matberedare eller riv den på rivjärn. Blanda med kakao och tillsätt äggen ett i taget.
2. Lägg ett bakplåtspapper på en tallrik som är 20–22 cm i diameter innanför brämet. Häll på smeten och bred ut den till 20–22 cm i diameter. Kör på 750W ca 4 minuter. Du kan också baka den i ugnen på 175° cirka 15 minuter. Känn efter med fingertopparna att bottnen stannat. Låt svalna.
3. Vispa grädden. Dra loss papperet från bottnen. När den är helt kall, dekorera med grädde och rikligt med färska bär.

Annons

 

Annons

 

ANNONS

Utvalt av tv-kocken Maud Onnermark

Slev med termometer som kan mäta upp till 220°C.

Läs mer och beställ här

Dela på:

Annons
Annons
Annons
Annons
Laddar