Annons

Delizie – italienska pastarullar

Bjud på Delizie – italiensk klassiker till fredagsmys. Så enkelt och så gott, även de små kan vara med och laga. Pastaplattorna fylls med ost, skinka och zucchini och gratineras i ugnen,
Delizie – italiensk klassiker med pastarullar fyllda med skinka och ost i tomatsås. Foto: Ulrika Pousette
Delizie – italiensk klassiker – pastarullar fyllda med skinka, zucchini och ost i tomatsås. Foto: Ulrika Pousette

Enkelt och gott fredagsmys med den här italienska rätten som verkligen är lätt att gilla.  Dessutom är den enkel att göra och även de minsta kan vara med och laga. Om du köper färdig tomatsås så går det också supersnabbt att göra den. Det finns bra tomatsåser utan en massa konstigheter att köpa färdiga i butik. Läs på förpackningen så ser du vad den innehåller. Komplettera gärna med en rejäl sallad till pastan. Ett italienskt valpolicella vin passar bra att dricka till.

Annons

Önskar er alla en riktigt mysig fredagskväll!

Delizie

Receptet går mycket bra att dubbla om ni är många. Du kan göra rullarna i förväg och förvara dem invirade i plastfolie i kylen
4 portioner
Tid: 30 minuter

Annons

1–2 zucchini, ca 300-400 g
1 burk färdig tomatsås, 500 g
250 g färska pastaplattor
ca 300 g skivad kokt skinka
ca 300 g emmentalerost eller annan ost
2 dl finriven parmesanost
Tillbehör
blandad sallad
Gör så här
1. Sätt ugnen på 225°.
2. Hyvla zucchinin på längden med en osthyvel.
3. Häll hälften av tomatsåsen i botten på en ugnsform.
4. Lägg ut pastan på köksbänken och dela till 12 plattor om de är stora. Fördela zucchini­skivor, skinkskivor och hyvlad ost på pastaplattorna. Rulla ihop från kortsidan. Skär rullarna i 2–3 stubbar.
5. Ställ stubbarna i såsen. Häll på resten av tomatsåsen. Toppa med riven parmesanost.
6. Grädda pastarullarna i nedre delen av ugnen ca 20 minuter. Servera med sallad.
Tips!
Använd en trång ugnsform så håller rullarna ihop bättre.

Dryckestips: Masi Valpolicella Bonacosta, 2017, Italien. Nr 6998, 99 kr. Mjukt och bärigt vin med inslag av skogshallon, svarta vinbär, örter och lakrits passar perfekt till den här rätten..

 

ANNONS

Utvalt av tv-kocken Maud Onnermark

Slev med termometer som kan mäta upp till 220°C.

Läs mer och beställ här

Dela på:

Annons
Laddar