Annons

Fisk i krämig curry- och apelsinsås

Solgul och supergod är den här fiskrätten i krämig sås med curry och apelsin. Dessutom lättlagad för du lagar allt i en och samma panna.
Fisk i krämig curry- och apelsinsås.
Fisk i krämig curry- och apelsinsås.

I dag skiner solen i Malmö och det känns härligt efter alla grå och regniga dagar. Även om vi i Skåne är mer bortskämda med sol än Norrbottningarna. I går var första dagen på länge som solen gick över horisonten i Kiruna. Jag som vuxit upp i Norrbotten vet hur det känns när solen knappt visar sig. Men snön lyser tack och lov upp väldigt mycket. Snön saknar jag i Skåne.

Annons

Lättlagad fiskrätt med mycket smak

Var du än befinner dig kan du pigga upp dig med den här solgula rätten. Den blir vackert gul av curry och apelsin. Jag gillar verkligen kombinationen av curry och apelsin.  Mustig och fräscht på samma gång. Här ska ni få recept på en snabblagad och supergod fiskrätt med just curry och apelsin. Allt görs i en och samma panna så det blir väldigt enkelt och går snabbt. Använd en vid panna med ganska hög kant och gärna med lock. Har du inte lock kan du täcka pannan med folie. Jag gör rätten med färsk fisk, men du kan givetvis göra den med fryst fisk men då blir koktiden något längre. Halvtina gärna fisken innan du lägger i den i pannan.

Annons

Trevlig onsdag!

Fisk i krämig curry- och apelsinsås

En riktig god och lättgjord fiskrätt där du gör allt i en panna.

600 g kolja-, torsk- eller sejfilé
½ tsk salt
1 gul lök
1 msk smör
2 tsk curry
2 morötter, ca 200 g
2 dl crème fraiche
1 dl vatten
finrivet skal + ca ¾ dl saft av en ekologisk apelsin
1 fiskbuljongtärning
Tillbehör
persilja
kokt ris eller kokt potatis
haricots verts
Gör så här
1. Skär bort alla småben på fisken och skär den i mindre bitar. Salta dem mycket lätt med ½ tsk salt.
2.Hacka löken och fräs den mjuk i smöret. Tillsätt curryn och låt den fräsa med 1 minut. Skala morötterna och skär dem i tärningar eller tunna slantar.  Tillsätt dem samt crème fraiche, vatten, pressad apelsin och fiskbuljongtärning. Låt sjuda 5 minuter och rör någon gång under tiden. Lägg ner fiskbitarna och låt sjuda under lock cirka 5 minuter tills fisken är klar. Smaka av.
3. Strö över finrivet apelsinskal och garnera med persiljeblad eller hackad persilja vid serveringen. Servera med kokt ris eller potatis och haricots verts.

Annons

 

 

ANNONS

Utvalt av tv-kocken Maud Onnermark

Slev med termometer som kan mäta upp till 220°C.

Läs mer och beställ här

Dela på:

Annons
Laddar