Annons
Annons

Fläskfilégryta med svamp och paprika

Snabbt och lätt lagar du den här smakrika grytan med fläskfilé, kryddiga korvar, svamp och paprika. Det tar bara 20 minuter.
Lättlagad fläskfilé gryta med kryddiga korvar, svamp och paprika.
Lättlagad fläskfilé gryta med kryddiga korvar, svamp och paprika som du lagar på bara 20 minuter. Foto: Ulrika Pousette

Att det är skollov och många har tagit ledigt märks verkligen.Här på redaktionen är det ovanligt lugnt och jag får tid att lägga upp lite på min blogg, som jag har varit så dålig på den senaste tiden. Min tid har inte räckt till, men jag hoppas att jag ska kunna lägga ner lite mer tid på den nu. Här ska ni få recept på en riktig favoritgryta där den möra fläskfilén samsas med kryddig korv, paprika och svamp i en krämig sås. Tänker att den kan passa alla höstlovslediga eller om ni bara vill lyxa till vardagsmiddagen på ett enkelt sätt. Den är så enkel och så god! Grytan passar både som bjudmat eller lyxig vardagsrätt. Du kan mycket väl dubbla receptet om ni är många och även göra den helt klar och bara värma den om du ska ha gäster. Viktigt är att inte koka fläskfilén för länge så att den blir torr. Den ska vara bara precis genomstekt. Smaklig spis!

Fläskfilégryta med svamp och paprika

4 portioner
1 fläskfilé, ca 500 g
1 msk smör
ca 200 g kryddstarka korvar, t ex chorizo eller kabanoss
300 g svamp
1 purjolök
1 röd paprika
1 grön paprika
1 tsk salt
1 krm nymald svartpeppar
2 dl crème fraiche
1 dl vatten
2 tsk kinesisk soja
ev 2 msk sherry
Tillbehör
ris, potatis eller bulgur

Annons
Annons

Gör så här
1. Putsa och skiva fläskfilén i centimetertjocka skivor. Bryn dem på båda sidor i smör. Flytta över dem till en gryta.
2. Skiva och stek korvarna och lyft över dem till grytan.
3. Ansa och skiva svamp och purjolök. Strimla paprikorna. Fräs alltsammans i fettet som är kvar i pannan och flytta över till grytan.
4. Salta, peppra. Blanda crème fraiche, vatten och soja och ev 2 msk sherry. Häll över blandningen i grytan. Koka under lock 5–10 minuter. Smaka av.

Tips!
Har du sherry hemma, kan du tillsätta ett par matskedar i såsen. Det ger extra god smak.

 

Annons

 

 

 

ANNONS

Utvalt av tv-kocken Maud Onnermark

Slev med termometer som kan mäta upp till 220°C.

Läs mer och beställ här

Dela på:

Annons
Annons
Annons
Annons
Laddar