Annons

Glasstårta med punsch

Lättgjord glasstårta med punsch – en perfekt avslutning på påskbuffén.
Glasstårta med punsch. Foto: Carin Pålsson
Glasstårta med punsch. Foto: Carin Pålsson

Det här är en glasstårta som passar perfekt efter påskmaten. Jag gillar både punsch i glass och den här blir krämig och fin med underbart god smak av punsch. Du kan göra den redan nu, och visst det är bekvämt att ha desserten i frysen och sedan bara göra en enkel garnering av hackade Non Stop. Så gott!

Förberedd och lättlagad påskbuffé

På Allas.se hittar du en av mina påskbufféer som innehåller lite smått och gott med sill, lax, kyckling och gröna rätter. Den är perfekt för du kan förbereda allt och det finns smaker som passar de flesta. Här är länken till hela min lättlagade påskbuffé.

Annons

GLASSTÅRTA MED PUNSCH

Ta den större mängden punsch om du vill ha riktigt kraftig punschsmak, i annat fall räcker det mycket bra med 3⁄4 dl.

Annons

1 TÅRTA, 10–12 BITAR

30 MINUTER + 3 TIMMAR I FRYS
BOTTEN
300 g mandelmassa
3 äggvitor
3 msk kakao
FYLLNING
3 äggulor
1 dl strösocker
3⁄4–1 dl punsch
3 dl vispgrädde
GARNERING
1 dl Non Stop chokladdragéer
GÖR SÅ HÄR
1. Botten: Sätt ugnen på 200°. Finfördela mandelmassan i mat­ beredare eller riv den grovt. Blanda med äggvita och kakao.
2. Kläm fast ett bakplåtspapper i botten på en form med löstagbar kant, cirka 24 cm i diameter. Fördela smeten i formen och grädda cirka 25 minuter i nedre delen av ugnen. Låt sedan bottnen kallna.
3. Fyllning: Vispa gulor och socker pösigt. Tillsätt punschen. Vispa grädden och blanda ner den i äggvispet.
4. Häll smeten över bottnen. Täck och ställ i frys minst 3 timmar. Hacka dragéerna grovt och häll dem över före serveringen. Servera.

Annons

ANNONS

Utvalt av tv-kocken Maud Onnermark

Slev med termometer som kan mäta upp till 220°C.

Läs mer och beställ här

Dela på:

Annons
Laddar