Annons

God jordgubbsglass på 2 minuter

Gör en snabb och supergod glass på bara 2 minuter. Dessutom är den nyttig!
Snabbgjord jordubbsglass i glas garnerad med färska jordgubbar och savoardikex.
Snabb och supergod jordgubbsglass. Foto: Ulrika Pousette

Det här är en riktig snabb och supergod glass. Den passar både som dessert och mellanmål. Den innehåller bara 3 ingredienser och inga konstiga saker och dessutom  är den fullproppad med vitaminer, antioxidanter och protein. Söta efter eget tycke och smak. Du kan också utesluta sockret, så blir det ännu nyttigare.  Vill du kan du även tillsätta lite vanilj för jordgubbar och vanilj är en mycket god kombo.

Annons

Önskar er alla en skön onsdag från Stockholm där solen skiner idag och det känns hopp om att vårvärmen snart är här.

Snabbaste jordgubbsglassen

Snabbaste glassen görs du i matberedare med frysta bär och kesella.
2–3 portioner
1 paket frysta jordgubbar, 225 g
ca 2 msk florsocker
1/2 burk kesella à 250 g
ev italienska savoiardokex
Gör så här
1. Lägg de otinade jordgubbarna och florsockret i en matberedare.
Kör sönder bären. Tillsätt kesella, kör bara några sekunder tills
allt är blandat. Smaka av om det behövs mer socker.
2. Servera genast.

ANNONS

NY KOKBOK! Mauds Lättlagade bufféer

Maud Onnermark är känd både som TV-kock, kokboksförfattare och chefredaktör på tidningen Matmagasinet. I hennes senaste bok, Lättlagade bufféer för årets alla festtillfällen får du goda recept som är enkla att följa, snabba att laga och garanterat goda!

Läs mer och beställ här

Dela på:

Annons

Laddar