Annons

Grillade grönsaker och italienska delikatesser

Italienska delikatesser – gott och lättfixat till fredagsmyset.
Grillade grönsaker och italienska delikatesser. Foto: Ulrika Pousette

Ny sajt – allas.se
Ja, som ni har sett har det inte hänt så mycket på min blogg den senaste veckan. Det beror på att jag har varit i Sydafrika och samtidigt har bloggen flyttats över till en helt ny sajt allas.se, för alla Sveriges kvinnor. Missa inte att gå in, där hittar du mycket läsning, tips och idéer, recept och bloggar.

Annons

Härliga fredag
Jag har haft en fantastisk och intensiv resa i Sydafrika. På en vecka hann vi med safari och besöka Kapstaden, Johannesburg, Durban, Stellenbosch och Soweto, vi bodde på 4 olika hotell, så det är många intryck att smälta. Mer om Sydafrika lovar jag kommer så småningom. Men nu känner jag att det ska bli extra skönt med en helg hemma. Så ikväll blir det fredagsmys i Malmö.

Italienskt till fredagsmys
Om jag inte har mycket ork eller vet vad jag ska hitta på till fredagsmys är det alltid lika gott med italienska delikatesser. Det mesta köper jag färdigt, det brukar bli parmaskinka, salami, oliver, parmesanost och någon annan italiensk ost till exempel taleggio eller gorgonzola, oliver, gott surdegsbröd och gräsig olivolja och sedan kompletterar jag med grillade grönsaker. Det finns även goda grillade grönsaker att köpa färdiga om du inte orkar göra egna..

Annons

Grillade grönsaker

4 portioner

2 små squasher
2 paprikor, gärna olika färger
3 msk olivolja
1 liten vitlöksklyfta
3/4 tsk salt
nymald svartpeppar
1 dl hackad basilika
Gör så här
1. Skiva squashen och skär paprikaköttet i bitar. Pensla grönsakerna lätt med olivolja. Hetta upp en grillpanna och ge dem grillränder i het panna. Lägg över i en skål.
2. Blanda olja, vitlök, salt, peppar och basilika. Häll över grönsakerna. Servera grönsakerna med skinka, salami, ost, gott bröd och olivolja. Både vitt och rött vin passar att dricka till.

Här är två viner som jag själv gillar och som passar bra till.

Vitt: Masi Masianco Pinot Grigio Verduzzo 2017, Italien. Nr 2415, 99 kr.
Rött: Borgogno Langhe Rosso 2016, Italien. Nr 70384 109 kr.

Annons

Ha en riktigt mysig fredagskväll!

 

 

ANNONS

Utvalt av tv-kocken Maud Onnermark

Slev med termometer som kan mäta upp till 220°C.

Läs mer och beställ här

Dela på:

Annons
Laddar