Annons

Hallondessert med knaprigt kardemummasmul

Knaprigt smul med smak av kardemumma blir utsökt gott till hallon eller andra bär.
Hallon med knaprigt kardemummasmul och grädde
Hallon med knaprigt kardemummasmul och grädde.

Just nu är hallonen fantastiskt fina här uppe i Norrbotten. Jag har inte hunnit plocka vildhallon utan jag har i stället köpt hallon direkt från odlingen. De är fantastiskt fina och goda även om trädgårdshallon aldrig får samma arom som vildhallon. Hallon är ett underbart bär, tycker jag.

Annons
Nyskördade hallon från Norrbotten.
Nyskördade hallon från Norrbotten.
Annons

Mycket lättlagad dessert

I går kväll blev det en enkel dessert med hallon, grädde och ett knapgrigt smul av havregryn som jag rostar i stekpanna tillsammans med smör, socker och kardemumma. Så enkelt och så gott. Du gör det snabbt och dessutom är det ingredienser som åtminstone jag alltid har hemma. Smulet passar till alla sorters bär och blir gott även utan kardemumma.Blir det över kan du spara i en tättslutande burk. Du kan också dubbla satsen och ha på lut för att förgylla en dessert. Smulet är också gott att servera till glass.

Önskar er alla en trevlig helg!

Hallondessert med knaprigt smul

4 portioner
Tid: 15 minuter

Annons

50 g smör
3/4 dl strösocker
2 dl havregryn
1/2–1 tsk nystött kardemumma
3 dl vispgrädde
ca 400 g hallon
Gör så här
1. Smält smöret i en vid kastrull. Tillsätt socker, havregryn och kardemumma. Rosta blandningen under omrörning tills den får fin ljusbrun färg. Ta från värmen och låt svalna.
2. Varva smulet med hallon, och grädde i glas eller skålar strax före serveringen. Servera och njut!

ANNONS

Utvalt av tv-kocken Maud Onnermark

Slev med termometer som kan mäta upp till 220°C.

Läs mer och beställ här

Dela på:

Annons
Annons
Annons
Annons
Laddar