Annons

Hallonglasstårta med choklad- och valnötter

En ljuvlig hallonglasstårta med botten med knapriga valnötter och mörk choklad. Det blir en underbar smakkombo.
En fryst tårta med botten av valnötter och choklad och en läcker hallonglass. Foto: Pepe Nilsson
En fryst tårta med botten av valnötter och choklad och en läcker hallonglass. Foto: Pepe Nilsson

Jag älskar hallon och en äkta hallonglass är ljuvligt gott. Här har jag gjort en läcker glasstårta med en ljuvlig botten av valnötter och choklad, som är så god till hallonglassen. Har du inte lust att göra en tårta gör bara glassen.

Annons

Hallonglass på choklad- & valnötsbotten

10–12 bitar
Tid: 20 minuter + ca 25 minuter  i ugn + 4 timmar i frys
100 g valnötter
100 g mörk choklad
3 äggvitor
1 dl strösocker
Hallonglass
200 g hallon
3 äggulor
1 dl strösocker
2 msk glykossirap
2 dl vispgrädde
1 dl kesella, 10 %
Garnering
hallon
ev hallonsås, se nedan
Gör så här
1. Sätt ugnen på 175°. Tina hallonen.
2. Kläm fast ett bakplåtspapper i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Smörj kanterna.
3. Hacka nötter och choklad grovt.
4. Vispa äggvitorna till skum. Tillsätt 1 dl socker, lite i taget, och vispa tills skummet är ganska fast. Vänd ner de hackade nötterna och chokladen. Bred ut smeten i formen.
5. Grädda på nedersta falsen 25–30 minuter. Låt kallna.
6. Hallonglass: Kör hallonen i mixer eller matberedare. Passera dem genom trådsil. Kasta sedan kärnorna.
7. Vispa äggulor och 1 dl socker och glykossirap.
8. Vispa grädden. Blanda äggulesmeten med hallonpuré, kesella och grädde.
9. Häll smeten över bottnen och låt formen stå i frysen minst 4 timmar. Garnera med hallon. Låt tårtan tina något om glassen är hård. Servera eventuellt med hallonsås.

Annons
Annons

ANNONS

Utvalt av tv-kocken Maud Onnermark

Slev med termometer som kan mäta upp till 220°C.

Läs mer och beställ här

Dela på:

Annons
Laddar