Annons

Halloween med ruskigt goda recept

Fira Halloween med ruskiga och riktigt goda och lättlagade recdept.
God och smakrik soppa med pumpa som bas. Foto: Lars Cato
God och smakrik soppa med pumpa som bas. Foto: Lars Cato

Åsikterna om Halloweenfirande  är många. Jag tycker att det är något som lyser upp höstmörkret och roligt för barnen men även för vuxna. Att fira Halloween betyder inte att man glömmer  Allhelgonadagen då vi  tänder ljus och tänker extra mycket på alla nära och kära som inte finns bland oss. Jag tycker det kan vara kul att skoja med maten, men jag gillar inte att göra saker som är äckliga att äta. Men lite tycker jag alla kan skoja till det bara det smakar bra. Kanske kan du pigga upp drinken med ett blodsprängt öga. Det är enkelt att göra och smakar gott både till drinken och i drinken. Du hittar länk längst ner i inlägget.

Annons
Dry Martini med ett blodsprängt öga-
Dry Martini med ett blodsprängt öga.

Avhuggna parmesanfingrar.

Annons
Blodsprängda ögon gott tilltugg till drinken.
Blodsprängda ögon också gott tilltugg till drinken.

Så här gör du blodsprängda ögon:

Skala rädisor lite slarvigt så att det blir strimmor kvar av det röda.  Gör en fördjupning med ett litet kuljärn, Tryck i en skiva pimientofylld oliv. Stick eventuellt i en tandpetare som håller oliven på plats.

Godast till drinken

Jag kan nästan inte tänka mig något godare tilltugg till drinken än mina parmesanfingrarna., som liknar riktiga häxfingrar De ser läskiga ut men är otroligt spröda och goda. Mandlarna blir så fint rostade under gräddningen och blir extra goda. Testa så får du se. De är dessutom mycket lätta att göra. Jag gör allt i matberedare. Först finfördelar jag parmesanosten och sedan i med mjöl och salt. Därefter kallt smör i bitar och sedan behövs 1 msk vatten för att degen ska gå ihop. Om du inte har någon matberedare kan du givetvis göra dem helt för hand. Finriv osten och blanda sedan ihop allt i en bunke med finrarna. Vill du inte göra dem i fingerfom  kan du göra kortare bitar och lägga mandeln på mitten, så blir det något helt annat.

Annons
Avhuggna parmesanfingrar, fantastiskt spröda och goda..
Avhuggna parmesanfingrar, fantastiskt spröda och goda.

Läcker höstmat

Pumpasoppan och brödet är värmande och gott i höstrusket. Recepten hittar du i länken nedan.

Superenkel tårta till dessert

Chokladtårta med marängspöken.Foto:SVT
Chokladtårta med marängspöken.Foto:SVT
Annons

Önskar er alla en fin helg!

 

 

ANNONS

Utvalt av tv-kocken Maud Onnermark

Slev med termometer som kan mäta upp till 220°C.

Läs mer och beställ här

Dela på:

Annons
Laddar