Annons

Havresmulpaj med bär

Passa på nu när det finns fina bär. Bjud på en superenkel och god smulpaj som du trollar fram på en kvart.
Blåbären är inte så stora i år.

Länge sedan jag hunnit uppdatera bloggen. Har bara inte hunnit, det har varit så mycket annat. Hur har ni det? Har ni hunnit plocka några sommarbär? Jag hann plocka lite blåbär innan jag lämnade Norrbotten och är lite ledsen att jag inte hann plocka mer. Det är ju så gott med blåbär och nyttigt är det också. I år var blåbären ganska små och det var inte så gott om dem i Norrbotten.

Enklaste smulpajen

Men här ska ni få det enklaste recept man kan tänka sig till blåbär, hallon eller andra bär, när man snabbt vill trolla fram en efterrätt lätt och snabbt. I bland behöver vardagen också fyllas med en dessert. Den här satsen är inte så stor och är ni många kan ni dubbla den, det går jättebra. Här kan ni använda de bär ni får tag på och det funkar ju också med frysta bär. Blanda gärna olika sorter om ni har. Så enkelt och gott och servera gärna glass eller lättvispad grädde eller vaniljsås till.

Annons
Annons
Smulpaj med havregryn. Foto: Ulrika Pousette

Havresmulpaj med bär

3–4 portioner
ca 300 g bär t ex blåbär, hallon eller björnbär eller blandade bär
50 g smör
1/2 dl strösocker
1/2 dl vetemjöl
1 1/2 dl havregryn
Tillbehör
glass, grädde eller vaniljsås
Gör så här
1. Sätt ugnen på 225° Häll bären i en liten ugnsform.
2. Smält smöret i en liten kastrull. Ta från värmen och blanda med vetemjöl, socker och havregryn. Fördela smulet över bären.
3. Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter tills täcket fått fin färg. Servera med vaniljglass, vispad grädde eller vaniljsås.

Annons

 

ANNONS

Utvalt av tv-kocken Maud Onnermark

Slev med termometer som kan mäta upp till 220°C.

Läs mer och beställ här

Dela på:

Annons
Annons
Annons
Annons
Laddar