Annons

Hemgjord nyponsoppa och mandelbiskvier

Hemgjord nyponsoppa och mandelbiskvier. Foto: Ulrika Pousette
Hemgjord nyponsoppa och mandelbiskvier. Foto: Ulrika Pousette

Bjud på en hemlagad nyponsoppa med försvinnande goda hembakade biskvier – det är vardagslyx. Att göra egen nyponsoppa är bland det enklaste man kan göra och så behöver den inte bli så söt som de färdiglagade sopporna. Extra gott blir det att servera med hemgjorda biskvier. Soppan går ursnabbt att göra. Hinner du inte göra biskvier kan du köpa färdiga eller servera med skorpa till i stället.

Annons

Önskar er alla en fin dag!

Hemgjord nyponsoppa och mandelbiskvier

4-6 portioner
1 liter vatten
4 msk nyponskalsmjöl
4–6 msk strösocker
1 1/2 msk potatismjöl
Gör så här
1. Vispa samman alla ingredienser i en kastrull.
2. Koka upp på medelvärme under försiktig vispning tills första bubblan syns och soppan blir lite tjockare. Ta direkt från värmen.

Annons

 

Mandelbiskvier

Cirka 50 stycken
200 g mandelmassa
1/2 dl kokosflingor
1 äggvita
Gör så här
1. Sätt ugnen på 150°.
2. Finfördela mandelmassan i matberedare eller riv den på rivjärn. Blanda ner äggvita och kokosflingor.
3. Skeda ut små klickar på plåt med bakplåtspapper.
4. Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter.

ANNONS

Utvalt av tv-kocken Maud Onnermark

Slev med termometer som kan mäta upp till 220°C.

Läs mer och beställ här

Dela på:

Annons
Laddar