Annons

Italiensk afton i Malmö

I går bjöds italiensk helkväll med vinprovning, kall buffé, dessert, kaffe och choklad i vårt mediehus i Malmö. Håll koll på Facebook ikväll vid cirka 18-tiden direktsänder vi från kvällens event med samma tema för nya gäster.
Italiensk buffé foto: Christina Uhlin

Italien är ett land som ligger mig varmt om hjärtat. Jag reser dit ofta flera gånger per år och älskar verkligen den italienska maten. Sedan ska man inte tro att italiensk mat är en och samma sak. Det skiljer sig väldigt mycket mellan de olika regionerna. Till exempel använder syditalienarna aldrig smör men i norra Italien snålas det inte med smör i vare sig risotto eller polenta. Men det är ju en del av tjusningen att italienarna bevarar sina regionala kök och specialiteter. De lever också efter säsongerna och det finns en skön enkelhet med den italienska matlagningen.  I går kväll hade vi en italiensk helkväll i vårt mediehus i Malmö. Riccardo Mondolfi höll en vinprovning  och det testades fem olika viner från ett och samma vinhus på Sardinien, sedan blev det provsmakning av charkuterier, ostar och helt sagolika inlagda grönsaker och svamp från Apulien. Grönsaker som fått mogna i solen och tagits om hand precis när de är som bäst på hantverksmässigt sätt blir goda.

Premiär för ny ost

Vi fick också testa en helt ny ost som liknade parmesan men den var gjord med vegetabiliskt löpe. Den var jättegod påminde om en parmesan som inte lagrats så länge. Ostens namn Quattrocento som betyder 400 har den fått för att det går åt 400 liter mjölk för att göra en ost. Men vi testade också goda ostar från Sardinien. De är ju kända för sina fårostar och det lär finnas många fler får än människor på Sardinien. Getost är inte alls lika vanligt men Capra nero från Sardinen, en mild getost var också i min smak. Nu laddar vi för ett nytt event med samma innehåll. Tyvärr fick inte alla som ville plats, men håll ögonen öppna vi planerar för nya event. Håll koll på Facebook, cirka klockan 18.00 blir det livesändning från eventet.

Annons
Annons
Jag och Riccardo Mondolfi från Matric som höll i vinprovningen. Foto: Christina Uhlin
En av gästerna på den italienska helkvällen.
Foto: Christina Uhlin
Annons

ANNONS

Utvalt av tv-kocken Maud Onnermark

Slev med termometer som kan mäta upp till 220°C.

Läs mer och beställ här

Dela på:

Annons
Laddar