Annons
Annons

Jordnötskakor med kanel och choklad- lättbakade

Baka spröda och goda kakor med jornötter och choklad, de är nästan som amerikanska cookies.
Riktigt lättbakade jordnötkakor med kanel och choklad. Foto: Christina Uhlin
Riktigt lättbakade jordnötkakor med kanel och choklad. Foto: Christina Uhlin

Så här i adventstid brukar det alltid vara uppskattat när man ger bort kakor. Det här är riktigt lättbakade och påminner om amerikanska cookies. Kakorna är mycket hållbara och passar att ge bort i en fin burk eller cellofanpåse. Det blir ganska stora kakor och självklart kan du göra dem mindre om du vill och då blir gräddningstiden något kortare.

Annons
Annons

Jordnötskakor med kanel och choklad

Lyxiga kakor med jordnötter och mörk choklad som får fin smakbrytning av kanel. De påminner om amerikanska cookies.
Ca 25 stora kakor
1 dl saltade jordnötter, 65 g
100 g mörk choklad
2 dl havregryn, 80 g
2½ dl vetemjöl, 150 g
1–2 tsk kanel
1 tsk bikarbonat
200 g smör, rumsvarmt
2 dl strösocker
50 g mörk blockchoklad
Gör så här
1. Sätt ugnen på 175°.
2. Hacka jordnötter och choklad ganska grovt. Blanda med havregryn, mjöl, kanel och bikarbonat.
3. Vispa smör och socker poröst. Tillsätt nötblandningen och arbeta ihop till en deg. Forma kulor och lägg på plåt med bakplåtspapper. Platta till dem något.
4. Grädda mitt i ugnen 18–20 minuter.
5. Smält chokladen och ringla över den med en tesked eller genom spritspåse med litet hål.

Annons

ANNONS

Utvalt av tv-kocken Maud Onnermark

Slev med termometer som kan mäta upp till 220°C.

Läs mer och beställ här

Dela på:

Annons
Annons
Annons
Annons
Laddar