[caption id="attachment_7677" align="alignnone" width="1024"] Kryddigt saffransris med hallongelé. Foto: Ulrika Pousette[/caption] Med den här dessertern vill jag önska er alla en riktigt god jul. En jul som inte är som den brukar för de allra flesta. Ta hand om er och lev väl. Ät gott hela helgen. För min del kommer det bli mycket mat, det är jag säker på. Långa promenader och mys framför brasan med en julklappsbok hoppas jag också på. Jag längtar så mycket efter snö och skidåkning, men det lär det inte bli i år. En riktigt god jul önskar jag er alla! Saffransris lättfixad och ljuvligt god dessert Kryddigt saffransris smakar ljuvligt och är perfekt juldessert och mycket enkel att göra. Det fungerar även om du vill använda färdig risgrynsgröt från korv, men eftersom den oftast inte är lika fast som hemgjord gröt, så kan desserten bli lite lös. Dessutom är den oftast sötad och då behövs det inte lika mycket socker. Servera i små glas eller portionsformar. I stället för hallongeléet kan du servera färska eller frysta bär. Apelsin är också gott att variera med. Kryddigt saffransris med hallongelé 6–8 PORTIONER ½ krm saffran, 0,25 g ½ tsk kardemummakärnor 2 dl vispgrädde 1 krm mald kanel 500 g risgrynsgröt 2–3 msk strösocker HALLONGELÉ 300 g frysta hallon 5 msk gelésocker multi Gör så här 1. Finstöt saffran och kardemumma och häll på grädden. Låt stå en stund. 2. Vispa grädden. Blanda sedan grädde, kanel och gröt och smaksätt med socker. Häll upp i glas eller portionsskålar. 3. Koka upp hallonen med gelésockret. Koka ½ minut. Låt svalna något och fördela sedan hallonen över riset. Ställ i kyl.