Annons
Annons

Julig dessert med saffransris-mycket lättlagad

Bjud på en lättgjord och drömgod juldessert med kryddigt saffransris och hallon.
éKryddigt saffransris med hallongelé. Foto: Ulrika Pousette
Kryddigt saffransris med hallongelé. Foto: Ulrika Pousette

 

Med den här dessertern vill jag önska er alla en riktigt god jul. En jul som inte är som den brukar för de allra flesta. Ta hand om er och lev väl.  Ät gott hela helgen. För min del kommer det bli mycket mat, det är jag säker på. Långa promenader och mys framför brasan med en julklappsbok hoppas jag också på. Jag längtar så mycket efter snö och skidåkning, men det lär det inte bli i år.

Annons

En riktigt god jul önskar jag er alla!

Saffransris lättfixad och ljuvligt god dessert

Kryddigt saffransris smakar ljuvligt och är perfekt juldessert och mycket enkel att göra. Det fungerar även om du vill använda färdig risgrynsgröt från korv, men eftersom den oftast inte är lika fast som hemgjord gröt, så kan desserten bli lite lös. Dessutom är den oftast sötad och då behövs det inte lika mycket socker. Servera i små glas eller portionsformar. I stället för hallongeléet kan du servera färska eller frysta bär. Apelsin är också gott att variera med.

Annons

Kryddigt saffransris med hallongelé

6–8 PORTIONER
½ krm saffran, 0,25 g
½ tsk kardemummakärnor
2 dl vispgrädde
1 krm mald kanel
500 g risgrynsgröt
2–3 msk strösocker
HALLONGELÉ
300 g frysta hallon
5 msk gelésocker multi
Gör så här
1. Finstöt saffran och kardemumma och häll på grädden. Låt stå en stund.
2. Vispa grädden. Blanda sedan grädde, kanel och gröt och smaksätt med socker. Häll upp i glas eller portionsskålar.
3. Koka upp hallonen med gelésockret. Koka ½ minut. Låt svalna något och fördela sedan hallonen över riset. Ställ i kyl.

ANNONS

Utvalt av tv-kocken Maud Onnermark

Slev med termometer som kan mäta upp till 220°C.

Läs mer och beställ här

Dela på:

Annons
Annons
Annons
Annons
Laddar