Annons

Kladdkake- muffins med nötter – mycket lättbakade

Sugen på något gott? Lättbakade och glutenfria chokladmuffins passar att servera precis som de är eller med grädde och bär till en läcker dessert.
Kladdkaksmuffins med hasselnötter. Foto: Christina Uhlin
Kladdkaksmuffins med hasselnötter. Foto: Christina Uhlin

Det är ett av recepten som fotograferades i går på vår terass på Östergatan i Malmö. En otroligt god och saftig chokladmuffins med hasselnötter.  De blir så där härligt kladdiga nästan som en tryffel. De är goda att äta precis som de är och med en klick grädde och bär blir det en läcker dessert. Jag tycker det är gott med grädde och något fräscht bär till dem. I går hittade jag färska svenska hallon i butiken. Hallon och choklad är så gott tillsammans men det är också mycket gott att servera jordgubbar till choklad.
Går bra att frysa
Du kan baka muffinsen långt i förväg och de går alldeles utmärkt att frysa in dem. Det är praktiskt så att du kan ha dem på lut i frysen och bara plocka fram det antal som du behöver. Lägg dem bara i en burk med tättslutande lock.
Glutenfria
De är helt glutenfria. Om du inte tål hasselnötter kan du ta sötmandel i stället. Vill du göra det extra enkelt köp färdiga hackade nötter i påse. Du kan använda naturella nötter, men de rostade hasselnötter är mer smakrika och passar så bra till chokladsmaken.

Annons

 

Annons

Kladdkakemuffins med nötter

Otroligt saftiga chokladmuffins och som dessutom är helt glutenfria. Det blir sex eller fler muffins av satsen, men de går utmärkt att frysa.
6 muffins
Tid: 30 minuter
75 g smör + till formen
100 g hasselnötter, finhackade och gärna rostadade
100 g mörk choklad, hackad
1 dl strösocker
2 ägg
Tillbehör
ev lättvispad grädde
ev bär t ex hallon eller jordgubbar
ev några hackade nötter
Gör så här
1.Sätt ugnen på 175°. Smörj en muffinsplåt med plats för 6 stora muffins eller andra formar, som rymmer minst 1 dl, väl med smör och ca hälften av de hackade hasselnötterna. Engångsformar i aluminium kan också användas men då blir det fler muffins.
2.Smält smöret i en kastrull. Ta från värmen. Rör ner och låt chokladen smälta i smöret. Vispa sedan ner sockret och äggen ett i taget. Tillsätt resten av de finhackade nötterna.
3.Fördela smeten i formarna och grädda ca 10–12 minuter tills de stannat, men de behöver inte vara genomgräddade utan kan vara lite kladdiga i mitten. Låt svalna.

 

Annons

 

ANNONS

Utvalt av tv-kocken Maud Onnermark

Slev med termometer som kan mäta upp till 220°C.

Läs mer och beställ här

Dela på:

Annons
Annons
Annons
Annons
Laddar