Annons

Kokosglasstårta med lime

Läcker kokosglasstårta med lime är lätt att göra och får fin konsistens även utan glassmaskin.
Kokosglasstårta med lime. Foto: Pepe Nilsson.
Kokosglasstårta med lime. Foto: Pepe Nilsson

Är du sugen på  en god och lättgjort dessert i helgen? Kokos, lime och ananas är en supergod kombo. Här har jag gjort en läcker glasstårta, men du behöver ingen glassmaskin. Den blir fin i konsistensen ändå. Jag brukar servera den med ananas. Håller länge i frysen om du förvarar den väl övertäckt.

Annons

 

Annons

Kokosglasstårta med lime

1 tårta, 10–12 bitar
Botten
200 g kokosflingor
1 dl strösocker
2 ägg
rivet skal av 1 lime
Kokosglass
3 äggulor
1 dl strösocker
2 msk glykossirap
2 dl kokosmjölk
3 dl vispgrädde
Garnering
rostade kokoschips
Gör så här
1. Sätt ugnen på 200°.
2. Botten: Blanda kokosflingor, socker, ägg och limeskal. Låt stå 10 minuter, så sväller kokosen.
3. Kläm fast ett bakplåtspapper i en form med löstagbar kant, 24–26 cm i diameter, och smörj formen. Häll i smeten och grädda 15–20 minuter på nedersta falsen tills den fått fin färg. Låt kallna.
4. Kokosglass: Vispa äggulor och socker pösigt. Tillsätt glykossirap och kokosmjölk. Vispa grädden och vänd ner den. Häll fyllningen på kokosbottnen och frys minst 4 timmar.
5. Rosta eventuellt kokoschips eller kokosflingor i 225° några minuter mitt i ugnen. Passa noga så att de inte bränns och låt svalna. Garnera med kokosen. Servera färsk frukt, till exempel ananas.

 

Annons

ANNONS

Utvalt av tv-kocken Maud Onnermark

Slev med termometer som kan mäta upp till 220°C.

Läs mer och beställ här

Dela på:

Annons
Laddar