Annons

Krämig broccolipasta med bara 3 ingredienser

Enklare kan det knappast bli. Med bara 3 ingredienser lagar du den här goda och krämiga pastarätten.
Så enkelt och gott. Du lagar du den här rätten med bara 3 ingredienser.
Så enkelt och gott. Du lagar du den här rätten med bara 3 ingredienser.

Det här är en av mina allra enklaste favoriträtter som är så god och krämig. Spaghetti, ost och broccoli är allt du behöver för att trolla fram den här goda pastarätten. Det är ingredienser som jag ofta har hemma, om inte går det fort att rusa in i affären och plocka åt sig de 3 ingredienserna. Rätten blir förvånansvärt krämig trots att det inte ingår någon grädde. Jag använde Saint Agur som är en fransk blåmögelost som är både krämig och god. Självklart kan du ta andra sorter också. Just broccoli och blåmögelost tycker jag passar väldigt bra tillsammans. Det är lätt att hitta fin färsk broccoli i butikerna så här års. Självklart kan du även göra rätten med fryst broccoli. Den som vill kan servera en köttbit till, men det är alls inte nödvändigt.

Annons

 

Broccolipasta

2 portioner
200 g spaghetti
1 broccoli, 250 g
1 bit, ca 75 g, grönmögelost, Saint Agur
lite av kokvattnet
salt och nymald svartpeppar
Gör så här
1. Koka upp saltat vatten till pastan i en stor kastrull och  saltat vatten i en mindre kastrull till broccolin. Koka pastan enligt anvisningen på paketet.
2. Skölj broccolin och skär broccolistammen i tunna skivor. Dela resten till mindre buketter. Börja med att koka stjälkbitarna några minuter. Lägg ner broccolibuketterna och koka ytterligare ca 5 minuter tills buketterna är mjuka. Häll av vätskan och ta undan några små buketter till garnering. Mixa resten av broccolin direkt i kastrullen. Tillsätt osten i bitar och mixa och låt osten smälta i det varma broccolimoset.
3.  Häll av pastavattnet när den är kokt, men spara 1/2 dl av kokvattnet. Häll tillbaks pastan och det sparade vattnet i kastrullen och blanda ner broccolisåsen. Låt allt bli varmt. Smaka av med salt och nymald peppar. Servera i varma tallrikar och garnera med de sparade broccolibuketterna.

Annons

ANNONS

Utvalt av tv-kocken Maud Onnermark

Slev med termometer som kan mäta upp till 220°C.

Läs mer och beställ här

Dela på:

Annons
Annons
Annons
Annons
Laddar