Annons

Krispiga kokosflarn fyllda med punschkräm

Det här är ett av mina mest lättbakade kakrecept och det blir så otroligt goda och krispiga kokosflarn.
Kokosflarn fyllda med läcker punschkräm. Foto: Ulrika Pousette
Kokosflarn fyllda med läcker punschkräm. Foto: Ulrika Pousette

Hoppas du har haft en bra helg. Själv har jag vandrat runt i Skånes vackra natur och njutit av allt vackert. Jag tänker vad jag är lyckligt lottad som kan vara ute och röra på mig i naturen. Jag tänker också på alla gamlingar som sitter isolerade och alla inom vården som sliter så otroligt hårt. De är det synd om och de kan klaga, men verkligen inte jag. För att pigga upp sig själv eller någon kan det vara trevligt att baka. Det är helt underbart när det doftar nybakat i huset. Här ska du få recept på en av mina mest lättbakade kakor. De är så otroligt enkla att göra, du blandar allt i en kastull och klickar sedan bara ut smeten på plåtar med bakplåtspapper. Det sparar också disk.

Annons

Med punschkräm blir det lyxkakor

De krispiga flarnen är goda att servera precis som de är till kaffet eller teet.  Men de passar också att servera som ett krispigt tillbehör till glass eller andra desserter. Ibland fyller jag dem och då blir det riktiga lyxkakor. Här är de fyllda med en enkel punschkräm. Du kan också prova att hyvla en skiva nougat och lägga mellan. Utan fyllning håller de länge i tättslutande burk i skafferiet. Men de kan också frysas både utan och med fyllning. Men tänk på att det är viktigt att de är väl förpackade så att de inte tar smak av något annat i frysen.

Annons

Glutenfritt

Du kan  byta ut vetemjölet mot glutenfri mjölmix så blir kakorna helt glutenfria. Se bara upp om du fyller med nougat så att den inte innehåller gluten.

Krispiga kokosflarn med punschkräm

Cirka 20 dubbla kakor
50 g smör
1 dl strösocker
1 msk vetemjöl
1 tsk bakpulver
3 dl kokosflingor
1 ägg
Punschkräm
50 g rumsvarmt smör
1 dl florsocker
1 äggula
2 msk punsch
Gör så här
1. Sätt ugnen på 175°.
2. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt sockret. Blanda mjöl, bakpulver och kokosflingor. Rör ner det i smöret. Rör till sist ner ägget.
3. Lägg ca 40 små klickar glest på plåtar med bakplåtspapper.
4. Grädda mitt i ugnen ca 7 minuter tills de fått fin färg.
5. Punschkräm: Rör smör och socker poröst med elvisp. Tillsätt gulan och därefter punschen droppvis. Vispa samman till en kräm. Bred kräm på hälften av de avsvalnade kakorna och lägg dem dubbla.

Annons

 

 

ANNONS

Utvalt av tv-kocken Maud Onnermark

Slev med termometer som kan mäta upp till 220°C.

Läs mer och beställ här

Dela på:

Annons
Laddar