Annons

Kycklinggryta med curry – populäraste receptet

Den här kycklinggrytan blev det mest klickade receptet på SVT under den gågna säsongen. Den är så enkel och god och brukar gillas av både stora och små. Tillbehören serveras i skålar vid sidan om.
Kyckling med curry och goda tillbehör blev populäraste receptet på SVT Kyckling med curry och goda tillbehör blev populäraste receptet på SVT under 2021 fram till midsommar.
Kyckling med curry och goda tillbehör blev populäraste receptet på SVT under 2021 fram till midsommar.

Ni har väl inte missat den här enkla och goda kycklinggrytan. Den blev det allra mest klickade receptet på SVT under året fram tills nu. Jag gjorde den i mars 2021 i Go’kväll. Det är en rätt som jag ofta gjorde förr och nästan hade glömt bort. Det var en rätt som barnen ofta önskade sig. Den är perfekt att göra även om man är många. Den passar både stora och små. Det är extra trevligt för att tillbehören serveras vid sidan om. Den som inte gillar eller tål jordnötter kan strunta i dem även om jag tycker att det är en del av rätten. Jag serverar även med skivad banan, russin och kokos och så ris till.

Mycket lättlagad

Det är en riktigt snabblagad gryta, du gör den på 20 minuter. Det är många gånger bra när maten går snabbt att laga. Speciellt så här års, när det är så härligt att vara ute. Här kan även de mindre barnen vara med och förbereda tillbehören medan kycklingen steks och riset kokar.

Annons

Populäraste kycklinggrytan med tillbehör

Kycklingfilé i strimlor i en krämig currysås serverar jag med ris, russin, jordnötter, banan,  chutney och kokos. Vill du ha det glutenfritt kan du ta majsstärkelse i stället för vetemjöl.

Annons

6 portioner
20 minuter
900 g kycklingfilé
smör till stekning
1 msk curry
1½ tsk salt
1½ msk vetemjöl eller majsstärkelse
1 dl vatten
2 dl crème fraiche
2­ tsk kinesisk eller japansk soja
nymald svartpeppar
Tillbehör
Ris
Skivad banan
Russin
Jordnötter
Chutney
Kokosflingor
Gör så här
1. Skär kycklingfiléerna i strimlor. Bryn dem i omgångar i smör i en stekpanna och flytta över till en gryta.
2. Strö över curry, salt och vetemjöl i grytan.. Rör om. Koka ur pannan med 1 dl vatten och häll det sedan i grytan. Tillsätt crème fraiche och kinesiskt soja. Koka upp och koka under locke 5-–10 minuter. Rör om någon gång under tiden. Tillsätt mer vatten om såsen är för tjock.Se att kycklingen är färdig och smaka av om det behövs mer salt och vrid över lite svartpeppar.
3. Servera med ris och de andra tillbehören i skålar vid sidan om.

Annons

ANNONS

Utvalt av tv-kocken Maud Onnermark

Slev med termometer som kan mäta upp till 220°C.

Läs mer och beställ här

Dela på:

Annons
Annons
Annons
Annons
Laddar