Annons

Kycklingsallad med melon

Superenkel och god kycklingsallad med melon och krämig senapssås.
Lättgjord kycklingsallad med melon. Foto: Pepe Nilsson
Lättgjord kycklingsallad med melon. Foto: Pepe Nilsson

Jag är uppe i Norrbotten och sitter och arbetar i min sommarstuga. Det är helt magiskt väder, känns mer som att vara utomlands. Jag kommer att varva arbetet med att svalka mig i sjön. Nu blir jag  sugen på lättlagad sommarmat.

Lättlagad kycklingsallad

Här kommer en lättgjord sallad  med melon och kyckling. Det är kombinationen av söt och saftig melon till kycklingen och senepssåsen, som gör det så gott. Salladen blir så saftig och god och väldigt enkel att göra. Du kan göra den med färdiggrillad kyckling eller kyckling som du själv stekt. Har du bråttom köper du färdiggrillad kyckling eller har du tid ersätter du den hela kycklingen med cirka 600 g bröst- eller lårfiléer av kyckling som du steker själv. Om du gör kyckling till middag passa på att grilla  eller steka extra så går det extra snabbt att laga till den här salladen.

Söt melon

Till den här salladen väljer jag en söt melon. I många sallader gillar jag vattenmelon, men i den här tycker jag det ska vara söt melon. Du kan välja mellan vilken du får tag på till exempel galiamelon, cantaloupemelon eller sapo de piel, som också kallas grodskinnsmelon, eftersom skalet liknar grodskinn. Den är mycket god.

Annons

Lika gott med lax

Vill du variera, byt ut kycklingen mot varmrökt lax, det är också jättegott. Senapssåsen passar lika bra till lax. Det är även gott med kallrökt lax.

Annons

Önskar er alla en fin vecka!

Kycklingsallad med krämig senapssås

4 portioner
1 färdiggrillad kyckling eller 600 g stekt eller kokt kycklingfilé
1 roman- eller isbergssalladshuvud
1 melon, t ex galia,  cantaloupe eller sapo de piel
1 paprika
1 ask cocktailtomater, 250 g
Senapssås
1/2 dl majonnäs, gärna Hellman
2 dl turkisk yoghurt
2 msk söt och stark senap
1 krm salt
Gör så här
1. Rensa och skär kycklingköttet i bitar.
2. Bryt eller skär salladen i bitar. Halvera och kärna ur melonen. Skär i klyftor, skär bort skalet och skär melonköttet i bitar. Ansa och tärna paprikan. Halvera cocktailtomaterna. Lägg upp alltsammans på ett stort fat och servera senapssåsen vid sidan om.

Annons

 

 

ANNONS

Utvalt av tv-kocken Maud Onnermark

Slev med termometer som kan mäta upp till 220°C.

Läs mer och beställ här

Dela på:

Annons
Laddar