Annons

Lättbakat fröknäcke

Baka eget fröknäcke, det blir så gott och knaprigt. Det här receptet är mycket lättbakat. Knäcke är också en trevlig matklapp att ge bort.
Lättbakat fröknäcke. Foto:Linus Hallgren
Lättbakat fröknäcke. Foto:Linus Hallgren

Lördag förmiddag och hela helgen ligger framför, det känns alltid härligt. Idag är det gråmulet i Malmö. Ska se om jag hinner baka lite gott fröknäcke. Jag är väldigt förtjust i ost och gärna på ett gott fröknäcke.

Annons

Det känns alltid extra lyxigt med hemgjort fröknäcke. Det är också en trevlig matklapp att ge bort. och brukar alltid bli så uppskattat. Köp cellofanpapper, fina band och etiketter så blir det en extra fin present att ge bort. Du kan dubbla satsen men då kan du inte göra den i matberedare utan behöver en köksmaskin eller för hand går bra.

Annons

Fröknäcke

Brödet är otroligt lättbakat och allra lättast går det att göra degen i matberedare. Men du kan naturligtvis arbeta samman den för hand också.
6 tunna brödkakor
3 dl rågmjöl
2 dl vetemjöl
1/2 tsk hjorthornssalt
1 1/2 tsk salt
1/2 dl sesamfrön
1/2 dl linfrön
1/2 dl solrosfrön
2 dl kallt vatten
1 msk mörk sirap
Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°. Sätt gärna in plåtarna så de blir varma.
  2. Blanda mjöl, hjorthornssalt, salt, sesam-, lin- och solrosfrön. Häll i vattnet och sirap. Kör eller arbeta samman till en fast deg.
  3. Kavla på mjölat bord till tunna kakor. Kavla sedan med kruskavel eller nagga kakorna tätt med brödnagg eller gaffel.
  4. Grädda ca 5 minuter mitt i ugnen tills de fått fin färg. Förvara dem torrt i burk med lock.
Annons

ANNONS

Utvalt av tv-kocken Maud Onnermark

Slev med termometer som kan mäta upp till 220°C.

Läs mer och beställ här

Dela på:

Annons
Annons
Annons
Annons
Laddar