Annons

Laxlasagne

Gör vardagen till fest, bjud på min läckra laxlasagne med spenat, den brukar göra succé. Du lagar 10 minuter, sedan sköter den sig själv i ugnen.
Supergod laxlasagne med både rökt och gravad lax och bladspenat. Foto: Pepe Nilsson
Supergod laxlasagne med både rökt och gravad lax och bladspenat. Foto: Pepe Nilsson

Laxlasagne

I morgon är det ju lill-lördag och varför inte bjuda någon på en läcker laxlasagne. Du gör den på 10 minuter och sedan sköter den sig själv i ugnen. Med den här rätten kan du verkligen bekvämimpa.

Annons
Annons

Det är världens enklaste lasagne, men det kan man inte tro.  Den är verkligen supergod och känns lite lyxig med fin smak av rökt lax. Jag brukar ta hälften rökt lax och hälften gravad. Men du kan även välja enbart gravad eller rökt om du vill. Du behöver inte salta eftersom laxen är så salt. Servera med en god sallad gärna med en senapsvinägrett.
4 portioner
Tid: 10 minuter + 35 minuter i ugn
1 liten purjolök
1 msk olivolja
250 g kesella, 10 %
2 stora ägg
1 förpackning tinad bladspenat, 450 g
1 krm nymald vitpeppar
250 g färska lasagneplattor
400 g skivad lax, kallrökt eller gravad eller gärna hälften av varje
3 dl riven lagrad ost, t ex prästost
Tillbehör
Sallad
Gör så här
1. Sätt ugnen på 200°.
2. Ansa, skölj och skiva purjolöken. Fräs den mjuk i olivolja.
3. Blanda samman kesella, ägg, spenaten med vätskan och den frästa purjolöken. Peppra.
4. Fördela lite av spenatblandningen i botten på en ugnsform. Varva sedan lasagneplattor, laxskivor och spenatblandning. Avsluta med spenat och strö till sist över osten.
5. Gratinera i nedre delen av ugnen 25–30 minuter.
6. Servera med sallad.

Annons

ANNONS

Utvalt av tv-kocken Maud Onnermark

Slev med termometer som kan mäta upp till 220°C.

Läs mer och beställ här

Dela på:

Annons
Laddar