[caption id="attachment_8695" align="alignnone" width="1024"] Linssallad serverad i små stubbar av gurka. Foto: Ulrika Pousette[/caption] Linssallad som passar till allt Små stubbar av gurka fyllda med linssallad är ett mycket gott och trevligt inslag på en buffé. Jag gröper bara ur mitten på gurkan och fyller med linssalladen. Den som vill kan servera salladen i en skål och i stället skära ner en gurka i små tärningar i salladen, det blir också fint och gott. Helvegetariskt och glutenfritt Linssalladen passar till det mesta som kan förekomma på en buffé. Salladen är helt vegetarisk innehåller varken gluten eller laktos, så det är ett utmärkt alternativ för alla. Linssallad är också gott.att servera som tillbehör om du till exempel grillar kött eller korv. Gurkstubbar med linssallad Gurkstubbar fyllda med linssallad som passar bra till olika sorters bufférätter. 20 stycken Tid: 35 minuter 2 dl svarta små belugalinser 1 röd snackpaprika 2 salladslökar 2 gurkor Dressing 1 msk äppelcidervinäger 2 msk olivolja ca ½ tsk salt nymald svartpeppar Gör så här 1. Koka linserna enligt anvisningarna på förpackning. 2. Dressing: Blanda samman alla ingredienser. 3. Ansa och tärna paprikan fint. Ansa och skiva salladslöken mycket fint. 4. Spola av linserna i kallt vatten och låt dem rinna av väl. Häll över dressingen och blanda runt. Blanda ner paprika och salladslök. Smaka av. Hit kan förberedas dagen före. 5. Skär bort ändarna på gurkorna. Skär gurkorna i 2–3 cm stubbar. Gröp ur en grop med ett kuljärn eller liten sked. Lämna botten hel. Fyll groparna med linssalladen. Här hittar du gott bröd som passar på buffé.