Annons

Mandeläppelkaka med kanel – glutenfri

Mandeläppelkaka med kanel blir ljuvligt god och som bonus är den dessutom glutenfri.
Mandeläppelkaka med kanel. Helt glutenfri.
Mandeläppelkaka med kanel. Kakan är helt glutenfri.

Hoppas ni alla haft bra helg. Själv har jag plockat lingon, kokat lingonsylt till vintern och höströjt på tomten. Roligt att ni var så många som gillade mina äppelkakor som jag gjorde i Go’kväll i onsdags. Men jag har fått förfrågan om jag inte har någon god äppelkaka som inte innehåller gluten och i helgen blev den här kakan till. Så god och enkel att göra, jag serverade med lättvispad grädde och den gjorde succé.

Mandeläppelkaka – utan gluten

Den här kakan är så god och lätt att göra. Mandelns milda smak tillsammans med äpplena blir ljuvligt gott. Du klyftar bara äpplena och lägger dem i en ugnsform och sedan rör du snabbt ihop mandelsmeten. Jag hade köpt färdigt mandelmjöl, men du kan mala mandel själv också, men då blir den inte lika snabb.

Annons

Mandeläppelkaka med kanel

Kakan är helt glutenfri.

Annons

6 portioner
6 medelstora äpplen
2 msk strösocker
1–1 1/2 tsk kanel
Mandeltäcke
1 dl strösocker
75 g smör, rumsvarmt
125 g mandelmjöl
2 ägg
Tillbehör
lättvispad grädde
Gör så här
1. Sätt ugnen på 200°.
2. Klyfta äpplena och lägg dem i en ugnsform. Blanda kanel och socker och strö blandningen över äppelklyftorna och blanda runt.
3. Mandeltäcke: Vispa eller  rör samman strösocker och rumsvarmt smör. Tillsätt mandelmjölet och äggen ett i taget .
4. Bred blandningen över äpplena och grädda i mitten av ugnen ca 25 minuter tills mandeltäcket fått fin färg. Servera gärna ljummen med lättvispad grädde.

Annons

 

ANNONS

Utvalt av tv-kocken Maud Onnermark

Slev med termometer som kan mäta upp till 220°C.

Läs mer och beställ här

Dela på:

Annons
Annons
Annons
Annons
Laddar