[caption id="attachment_9665" align="alignnone" width="1024"] Mandeltoppar med kanel. Foto; Christina Uhlin[/caption] Enklare än så här kan det knappast bli. Jag blandar bara rumsvarm mandelmassa med äggvita och kanel. Om du först vill riva den kan det vara lite lättare att blanda, men då bör mandelmassan vara kylskåpskall då går det lättare att riva. Båda sätten funkar och eftersom det bara är 200 gram är det inga problem att blanda alltsammans för hand. Spritsa eller klicka Kanel och mandel är smaker som passar väldig bra tillsammans. Ett litet fryst lingon i mitten gör att de ser extra fina ut, men är alls inte nödvändigt.I stället för att spritsa går det också bra att fördela ut smeten i små klickar med två teskedar. Jag gör dem mycket små, men om du vill du göra dem större är det inga problem, det är bara gräddningstiden som kan bli längre. De ska få lite färg så att samtidigt mandelmassan blir lite rostad. De ska bli lite segmjuka i mitten precis som en biskvibotten, så grädda inte för länge. Kakorna är helt glutenfria, Mandeltoppar med kanel Se bara till att inte grädda dem för länge så att de blir för hårda. Ca 40 små toppar 200 g mandelmassa 1 tsk kanel 1 äggvita ev frysta lingon Gör så här 1. Sätt ugnen på 200°. 2. Blanda mandelmassa, kanel och äggvita. 3. Spritsa eller klicka ut smeten i små klickar på plåt med bakplåtspapper. Tryck eventuellt in ett lingon mitt i. 4. Grädda 8–10 minuter mitt i ugnen tills de börjar få färg. Låt svalna. Förvara i tättslutande burk. [caption id="attachment_9666" align="alignnone" width="1024"] Mandeltopparna passar på julens gottebord och är även goda till både te eller kaffe. Foto. Christina Uhlin[/caption]