Annons

Matvetesallad med grönkål, ädelost och äpple

En lättlagad matig sallad som ensamrätt eller som tillbehör till kyckling, kött eller korv.
Matvetesallad med ädelost, grönkål och granatäpple. Foto: Christina Uhlin
Matvetesallad med ädelost, grönkål och granatäpple. Foto: Christina Uhlin

Hoppas ni haft en bra helg. Själv har jag adventspyntat och gjort en lingonkrans till dörren. Riktigt mysigt. Men främst har jag bakat och bakat inför tv på onsdag. Det är inte alltid första testet blir bra, det kan bli både två och tre gånger för att det ska bli ett recept som jag är nöjd med. Men nu känner jag mig nöjd, det blir tre bakverk med olika karaktär, titta så får ni se kl 18.45 på onsdag i SVT1.

Matig sallad med ädelost och grönkål

Men idag blir det en härlig sallad som är god att äta precis som den är eller till kyckling, kött eller korv. Salladen passar också utmärkt till rätter på ett julbord. Sältan i osten och sötman i plommonen och äpplena matchar varandra så fint. Matvetet för det matigt. Du kan även välja andra gryn eller quinoa om du vill. Det passar också bra. Koka bara grynen eller fröna enligt förpackningen.

Annons
Annons

Önskar er alla en fin måndag.

Matvetesallad med grönkål och ädelost

En matig sallad som både kan fungera som ensamrätt eller som tillbehör. Den kan serveras varm, ljummen eller kall.
4 portioner eller till 8 portioner som tillbehör
4½ dl matvete
1 rödlök
200 g grönkål eller svartkål
2 msk olja till stekning
2 äpplen
pressad saft av 1 citron
1½ dl mjuka katrinplommon, ca 100 g
1 bit gräddädelost, 140 g
granatäppelkärnor från 1 frukt eller 1 paket frysta
salt och nymald svartpeppar
Gör så här
1. Koka matvetet enligt förpackningen. Häll sedan upp i en skål och låt svalna.
2. Skala och klyfta rödlöken tunt. Skär bort den grova nerven från grönkålen. Skölj kålen väl och torka den. Hacka bladen. Fräs lök och grönkål någon minut i olja i en stekpanna.
3. Tärna äpplena och häll pressad citronsaft över och blanda.
4. Halvera katrinplommonen. Skär osten i bitar.
5. Blanda matvete, grönkål, lök, äpplen, katrinplommon och ost. Strö över granatäppelkärnor. Salta och peppra.

Annons

ANNONS

Utvalt av tv-kocken Maud Onnermark

Slev med termometer som kan mäta upp till 220°C.

Läs mer och beställ här

Dela på:

Annons
Laddar