Annons

Bärplockning och stugmys

En riktigt norrbottnisk fredag som bjöd på både bärplockning och pitepalt!

Mys i stugan

Nu är jag uppe i mitt Norrlandsparadis. Här har det börjat bli fina höstfärger, men det är inget vidare väder, det duggregnar nästan hela tiden. Jag hade sett fram mot soliga krispiga höstdagar. Det verkar jag inte få den här helgen heller. Det blev bärplockning idag, några vildhallon  fanns  kvar på mitt hallonställe. Men desto mer lingon hitttade vi, fina, stora och mogna lingon. Jag gillar verkligen lingon och lovar att jag ska jag dela med mig av mina favoritrecept framöver. Idag blev det bara lite rårörda till pitepalten. Det var ingen hemlagad palt utan köpt Strömlida-palt från Piteå, de är inte som hemgjorda, men de bästa köpta jag har testat. Smör och färska lingon ska det vara till. Palt är den enda maträtten som jag dricker mjölk till och så blev i kväll också. Nu ska jag gå och elda bastun och hoppas att jag hittar vägen ner till sjön för det är oerhört mörkt här. Min dotter som är på ingång har önskat bastubad. Jag tycker också att det ska bli mysigt. Här kommer lite bilder från min dag i Norrbotten.

Annons
Annons
Norrån nära Vändträsk utanför Boden.
Årets sista vildhallonskörd.
Annons
Lingon
Dagens skörd av lingon

Annons

Dagens middag: Pitepalt med rårörda lingon och smör, såå gott!

ANNONS

Utvalt av tv-kocken Maud Onnermark

Slev med termometer som kan mäta upp till 220°C.

Läs mer och beställ här

Dela på:

Annons
Laddar