Annons

Nötkakor – världens godaste

Gillar du nötter och småkakor, då måste du testa det här receptet. De är lättbakade och blir otroligt möra och goda.
Underbart möra och goda nötkakor. Foto: Ulrika Pousette
Underbart möra och goda nötkakor. Foto: Ulrika Pousette

Efterfrågat kakrecept

Härom veckan när vi hade juleventet var det en dam som efterlyste det här receptet, som jag gjort för länge sedan. Nu kunde hade hon förlorat receptet. Hon sa att det var världens godaste nötkakor och jag håller med henne. Jag är mycket nöjd med det här receptet. Det är lättbakade kakor som blir sagolikt goda med fin smak av nötterna. Jag rostar nötterna först för att få den goda smaken. Baka nu och frys in till jul eller njut dem med en gång. Det är fint att pudra med lite florsocker vid serveringen.

Annons

Nötkakor – världens godaste

Goda, möra och lättgjorda kakor.

Annons

Cirka 50 kakor
50 g hasselnötter (ca 1 dl)
50 g valnötter (ca 1 dl)
1 1/2 dl strösocker
4 dl vetemjöl
200 g smör
Garnering
valnötter eller hasselnötter
florsocker

Annons

Gör så här
1. Sätt ugnen på 175º.
2. Rosta nötterna i en medelvarm torr stekpanna. Ta upp hasselnötterna och gnugga av skalen i en handduk.
3. Hacka båda nötsorterna ganska fint tillsammans med sockret i matberedare. Tillsätt vetemjöl och smöret i bitar. Kör snabbt ihop till en deg. Dela degen i bitar.
4. Rulla till längder. Skär dem i bitar och rulla till kulor. Lägg dem på plåt med bakplåtspapper. Tryck i en valnöt eller en hasselnöt.
5. Grädda mitt i ugnen  ca 12 minuter tills de börjar få färg. Pudra med florsocker före servering.

ANNONS

Utvalt av tv-kocken Maud Onnermark

Slev med termometer som kan mäta upp till 220°C.

Läs mer och beställ här

Dela på:

Annons
Laddar