Annons

Nu lämnar jag Helsingborg

Nu är det sista rycket för mig i Helsingborg och jag passade på att äta på Brödkultur 2.0.
Den här utsikten tröttnar man aldrig på, jag lovar.

 

I dag lämnar jag Helsingborg. Från och med i morgon kan jag räkna mig till Malmöbo. Det känns minst sagt konstigt och lite sorgligt att lämna den fina lägenheten som när solen skiner fullkomligen badar i ljus och den underbara utsikten över sundet till Danmark och Kronborgs slott eller åt andra hållet det fina konserthuset. Att se havet ger både lugn och energi. Att bara gå ner på strandpromenaden för att ta ett dopp i Öresund är lyx. Ja, allt detta kommer jag att sakna. Men var sak har sin tid. Får tänka positivt att nu kommer jag slippa att pendla och kommer i stället att snabbt kunna promenera till jobbet.

Annons
Annons
Fönster åt alla väderstreck gör att lägenheten badar i ljus.

Brödkultur 2.0

När jag flyttade hit för 5 år sedan låg Brödkultur i huset mittemot på Henry Dunkers plats. Brödkultur som blev utsedda till Skånes bästa bageri var en lyx att ha nära. Så gott bröd får man ingen annanstans, de bakar suveräna matbröd, bullar och kakor. Allt är drömgott. Men så klagade grannarna på att de bakade på nätterna. De fick lov att stänga för knappt två år sedan och har återuppstått som Brödkultur 2.0 vid Sofiero Gård. Det har inte blivit så många turer dit sedan de flyttade, men idag kände jag att jag får inte missa att åka dit och äta lunch för nu serverar de också lunch. Det blev ”redi mat”, som man säger i Skåne,  raggmunk och fläsk, mycket gott. Sedan kunde jag inte heller låta bli deras goda bröd. Missa inte ett besök där om ni är i Helsingborg.

Annons
Raggmunk med fläsk på Brödkultur 2.0.
Ingen bakar så gott levain som brödkultur. Knäcket är också supergott.

 

Annons

ANNONS

Utvalt av tv-kocken Maud Onnermark

Slev med termometer som kan mäta upp till 220°C.

Läs mer och beställ här

Dela på:

Annons
Laddar