Annons

Nyttiga och supergoda chokladbollar utan socker

Sugen på något gott till fikat? Testa de här nyttiga chokladbollarna som inte bara smakar gott till kaffet eller teet – de ger också en riktig energikick!
Helenas nyttiga och supergoda choklabollar utan socker.

I dag är jag tillbaka till vardagen och jobbet i Skåne. Det känns roligt och bra att börja jobba och träffa arbetskamraterna.  Nu jobbar vi för fullt med vårt påsknummer och det är  härligt för då vet vi att nu går vi mot ljusare tider och fräsch vår. När jag klev av tåget i Malmö i morse märkte jag också att det hade blivit så mycket ljusare än det var före jul när jag lämnade Skåne.

Nyttigt fika

Jag har verkligen ätit mycket och fikat under helgerna, så nu känns det som att det är dags att det är dags att dra ner på det söta. Så jag hade bestämt att inte nalla på chokladen som var kvar sedan jul. Men Helena som är redaktör på Matmagasinet hade med sig en överraskning till eftermiddagskaffet. Hon bjöd på sina egna nyttiga chokladbollar som var supergoda. De piggade upp kan jag lova. Ni måste testa själva, här kommer Helenas recept.

Nyttiga chokladbollar – recept

10–12 stycken

Annons
Annons

8 stora dadlar
2 1/2 msk kakao
1 krm salt
ca 2 msk starkt kaffe
1–2 msk kokosolja
1/2 dl havrekli +1/2 dl havregryn eller
1 dl havregryn
1 dl kokosflingor
Garnering

ca 1/2 dl kokosflingor

Gör så här

Kärna ur dadlarna. Mixa alltsammans till en slät massa. Rulla till bollar och rulla dem sedan i kokosflingor. Förvara i kyl.

Annons

 

 

 

ANNONS

Utvalt av tv-kocken Maud Onnermark

Slev med termometer som kan mäta upp till 220°C.

Läs mer och beställ här

Dela på:

Annons
Laddar