[caption id="attachment_8712" align="alignnone" width="1024"] LIme- och vaniljpannacotta med basilikajordgubbar. Foto: Ulrika Pousette[/caption] Lättgjord och förföriskt god dessert Det här är så enkel och god dessert, len pannacotta toppad med basilikajordgubbar är bara så god kombo. Dessutom är den så enkel att göra och ser så trevlig ut när man servear i glas. Du gör den på 10 minuter sedan behöver den bara tid att stelna. Jag använder gelésocker multi som innehåller vegetariskt geléeämne och stelnar fint utan gelatin. Udda glas Använd små glas och gärna i olika storlekar till små bufféportioner. Udda glas är billiga och lätta att hitta på loppis. Det går också bra att använda små plast- eller pappersmuggar. Till normala dessertportioner räcker satsen till 6-8. Lime- och vaniljpannacotta med basilikajordgubbar Oerhört lättgjord len pannacotta med smak av vanilj och lime. Alla sorters sommarbär passar att servera till. Pannacottan går mycket snabbt att göra, men behöver cirka 2 timmar för att stelna. 12–15 små glas 10 minuter + 2 timmar att stelna 5 dl vispgrädde 1 dl gelésocker multi, 100 g ½ vaniljstång 1 ekologisk lime, finrivet skal Topping 500 g jordgubbar 15 blad färsk basilika Gör så här 1. Blanda grädde och gelésocker i en kastrull. Halvera vaniljstången och skrapa ur fröna i kastrullen. Lägg även ner stången. Finriv limeskalet och blanda ner även det. 2. Koka upp under omrörning och låt koka ½ minut. Ta kastrullen från värmen och sila blandningen. Häll upp den i små glas. Ställ att kallna ett par timmar. Hit kan förberedas dagen före. 3. Tärna jordgubbarna och strimla basilikan fint. Blanda samman och förvara i kyl. 4. Fördela basilikajordgubbar på pannacottan strax före servering. Här hittar du fler recept med jordgubbar. Basilikajordgubbar med zabaione. Flamberade jordgubbar med glass. Vit chokladmousse med jordgubbstäcke.