Annons

Pappardelle med mild rucolapesto

Alltid lika gott med hemgjord pesto och pasta. Den här är gjord med förvälld rucola som gör den mild och mycket god.
Papprdelle med mild och god rucolapesto.
Papprdelle med mild och god rucolapesto.

Det här är ett matminne från Kroatien, det är en mild pesto gjord på rucola som först förvälls snabbt. Perfekt som en enkel helglunch. Du kan också servera den till en köttbit, det blir också mycket gott.

Annons

Ha en trevlig helg!

Annons

Pappardelle med rucolapesto

God pesto av rucola som blir lite mildare tack vare att rucolan förvälls först.
4 portioner
Tid: 15 minuter
1 påse rucola, 70 g
½ dl pinjenötter, 30 g
¾–1 dl olivolja
1 d finriven parmesan, ca 30 g
salt och nymald svartpeppar
300 g pappardelle
Tillbehör
finriven parmesan
Gör så här
1. Koka upp saltat vatten till pastan. Koka även upp vatten i en liten kastrull. Lägg ner rucolabladen i  den lilla kastrullen och förväll dem ½ minut. Häll av vattnet från rucolan i ett durkslag och spola av med kallt vatten. Krama ur det mesta av vätskan från rucolan.
2. Mixa rucola, pinjenötter, vitlök och olivolja i en mixer till en ganska slät sås. Blanda ner parmesanosten. Smaka av med salt och peppar.
3. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Häll av vattnet och blanda med peston och servera genast i varma tallrikar gärna med extra parmesan vid sidan om.

ANNONS

Utvalt av tv-kocken Maud Onnermark

Slev med termometer som kan mäta upp till 220°C.

Läs mer och beställ här

Dela på:

Annons
Laddar