Annons

Pastasallad som passar till det mesta

God och lättgjord pastasallad med broccoli och tomat. Den passar till det mesta och är också en bra bas om du vill göra en matig sallad.
Pastasallad – god, lättgjord och passar till det mesta. Foto: Ulrika Pousette
Pastasallad – god och lättgjord som passar till det mesta. Foto: Ulrika Pousette

Var tog sommaren vägen? Men den kommer snart tillbaks, tror jag i alla fall. Solen skiner i alla fall i Malmö idag.

God, lättlagad och praktisk sommarmat

Just pastasallad är bra sommarmat. Den här enkla salladen med broccoli, tomater och basilika passar till det mesta. Den är perfekt tillbehör till en grillad köttbit eller korv eller som en matig bas till en sallad med ost, skinka, salami eller bönor av något slag. Du kan välja mellan olika sorters ostar det passar både med fetaost eller smakrik svensk hårdost i kuber. Salladen är lätt att ta med till stranden eller på utflykten och kan förberedas i god tid. Till den här har jag använt strozzapreti-pasta som jag tycker är perfekt i en pastasallad.

Annons
Annons

Ha en bra onsdag, i morgon blir det en somrig helgmeny.

Pastasallad med broccoli, tomat och basilika

6 portioner

500 g pasta, gärna strozzapreti
500 g broccoli
1/4 dl vitvinsvinäger
1 dl olivolja
1 1/2 tsk salt
1/2 tsk nymald svartpeppar
1 dl hackad basilika
1 pressad vitlöksklyfta
250 g cocktailtomater
Gör så här
1. Koka upp rikligt med saltat vatten till pasten och lite saltat vatten till broccolin.
2. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Dela broccolin i små bitar och koka dem 1–2 minuter.
3. Blanda vinäger, olivolja, salt, peppar och vitlök.
4. Slå av pastavattnet och häll vinägretten över pastan. Blanda om och tillsätt tomaterna och broccolibuketterna. Servera den varm, ljummen eller kall som tillbehör eller blanda ner bitar av skinka, korv, ost eller bönor och servera den som en matig sallad.

Annons

ANNONS

Utvalt av tv-kocken Maud Onnermark

Slev med termometer som kan mäta upp till 220°C.

Läs mer och beställ här

Dela på:

Annons
Laddar