Annons
Annons

Pepparkaksrutor med frosting-bakade i långpanna

Lättbakade och saftiga pepparkaksrutor toppade med färskostglasyr blir gott till adventsfikat.
Riktigt saftig mjuk pepparkaka bakad i långpanna och toppad med ostglasyr. Foto: Ulrika Pousette
Riktigt saftig mjuk pepparkaka bakad i långpanna och toppad med frosting. Foto: Ulrika Pousette

En favoritkaka som är otroligt lättbakad, du gör den i långpanna och det blir många bitar. De blir riktigt saftiga och goda med kryddig smak. Jag toppar med en frosting och några frysta lingon eller bara lite pudrad kanel. Så enkelt och gott! Det går mycket bra att frysa in dem.

Annons

Lycka till med baket!

Pepparkaksrutor med frosting

Riktigt saftiga och hållbara kakor med kryddig smak. De kan även frysas helt färdiga även med frosting.
48 rutor
200 g smör
4 dl strösocker
4 ägg
3 dl gräddfil
1 påse pepparkakskryddor, 15 g
2 tsk bikarbonat
6 dl vetemjöl, 360 g
Glasyr
200 g philadelphiaost eller annan naturell färskost
75 g smör, rumsvarmt
3 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
1 dl frysta lingon eller mald kanel till garnering
Gör så här
1. Sätt ugnen på 175°.
2. Rör smör och socker pösigt med elvisp. Vispa ner äggen, ett i taget. Tillsätt gräddfilen. Blanda pepparkakskryddor, bikarbonat och vetemjöl och blanda ner det i smeten.
3. Häll smeten i en långpanna klädd med bakplåtspapper. Grädda på andra falsen nerifrån ca 30 minuter.
4. Glasyr: Rör under tiden samman frostingen. Bred den sedan över den kalla kakan. Ställ i kylskåp. Skär i rutor och strö över frysta otinade lingon eller pudra över lite kanel vid serveringen.

Annons

ANNONS

Utvalt av tv-kocken Maud Onnermark

Slev med termometer som kan mäta upp till 220°C.

Läs mer och beställ här

Dela på:

Annons
Laddar