Annons

Peruansk köttgryta och quinoapaj

Goda matminnen från Peru: en lättlagad kötträtt – Lomo saltado – en av Perus nationalrätter. Nästan som en köttgryta som serveras både med ris och pommes frites. Quinoapaj ett annorlunda och gott recept med quinoa, skinka, potatis och ost.
Lomo saltado – en av Perus nationalrätter.
Lomo saltado – en av Perus nationalrätter.

I går kväll i SVT1 Go’kväll lagade jag rätter från min vandring i Peru. Så roligt, den här enkla rätten gjorde succé bland provsmakarna. Tänk på att använda en bra vinäger, jag hade ekologisk rödvinsvinäger som du kan hitta i de flesta butiker. Köttet var utskuren biff, som blir mycket mört och fint. Här hittar du receptet på Lomo saltado.

Annons
En matig paj utan gluten eller laktos.
En matig paj utan gluten eller laktos.
Annons

Jag gjorde också en matig quinoapaj. Kanske inte som en vanlig paj men i Peru kallade man den för paj.  God och matig med potatis, skinka och ost i fyllningen förutom quinoa. Till den severade jag broccoli med ingefärsdressing och jordnötter. Mycket god kombo till pajen med de crunchiga jordnötterna och smak av ingefära. Jag testade att ta med den i matlåda och det funkade jättebra. Quinoa innehåller mycket protein och tillsammans med äggen blir det en rätt som man håller sig mätt på hela dagen.

Är du sugen på att testa receptet? Receptet på quinoapaj hittar du här.

Annons

ANNONS

Utvalt av tv-kocken Maud Onnermark

Slev med termometer som kan mäta upp till 220°C.

Läs mer och beställ här

Dela på:

Annons
Laddar