[caption id="attachment_8658" align="alignnone" width="1024"] Pollo tonnato -vinkokt kyckling med tonfisksås serverade i blad av hjärtsallad.. Foto: Ulrika Pousette[/caption] Vinkokt kyckling med tonfisksås är en oväntat god kombo. Klassiska italienska rätten heter vitello tonnato och är kalvfilé med tonfisksås. Här har jag gjort en variant med kyckling och tonfisksås. Det blir mycket gott och jag tycker det är en så bra rätt på våren och sommaren. Det är en utmärkt rätt på buffé men kan också serveras som huvudrätt. Här har jag serverat i blad av hjärtsallad, det ser trevligt ut för själva färgen på kyckling och sås blir väldigt grå. Stora kaprisfrukter och små tomater garnerar jag med. Sedan är det gott att vrida över lite svartpeppar före serveringen. Kycklingen kokas i vin Kycklingfiléerna kokar jag i vin och det går snabbt att göra och sedan är det bara att kyla och sedan kan kycklingen förvaras i koklagen minst 2 dagar i förväg. Den här kycklingen passar bra i sallader också. Pollo Tonnato Vinkokt kyckling med tonfisksås är en oväntat god kombo. Kycklingen går snabbt att göra och den kan kokas 2 dagar i förväg och förvaras i kyl i sin koklag. Det ser trevligt ut att servera den i små salladsblad. Vill du servera som huvudrätt är det gott med nykokt färskpotatis och grönsallad med tomat till kycklingen. 15 små portioner eller till 6-8 personer som huvudrätt Tid: 30 minuter + tid för kycklingen att svalna ca 900 g majskycklingbröst 5 dl vatten 3 dl torrt vitt vin 1 msk salt 15 svartpepparkorn 1 kvist färsk rosmarin eller färsk timjan 1 vitlöksklyfta, skivad Tonfisksås 2 burkar tonfisk i olja (Abba) à 200 g 2 äggulor 1 tsk dijonsenap 2 tsk pressad citron 6 sardeller 2 krm salt nymald svartpeppar Garnering 1 dl cocktailkapris 1 ask körsbärstomater, 200 g nymald svartpeppar Gör så här 1. Koka upp vatten, vin, salt, svartpeppar, kryddkvist och vitlök. 2. Stick en termometer mitt i det tjockaste bröstet. Lägg ner kycklingbrösten i den kokande buljongen. Sjud under lock ca 15 minuter tills innertemperaturen är 70°. Kyl ner grytan i kallt vattenbad. Ta bort eventuellt skinn från kycklingen. Lägg sedan ner kycklingbrösten i lagen och förvara i kylskåp. 3. Tonfisksås: Mixa tonfisken med oljan från burken, äggulor, senap, pressad citron och sardeller i matberedare eller med mixerstav. Smaka av med salt och om det behövs mer citron. Hit kan du förbereda i god tid. 4. Skiva kycklingbrösten. Lägg upp dem i salladsblad och klicka på tonfisksås.Garnera med cocktailkapris och klyftade körsbärstomater. Vrid över svartpeppar. Här hittar du fler rätter som passar på buffé: Tomatfocaccia Minipajer med frasig smördeg, sparris och Västerbottensost. Mer om Katja K som gjort keramikfaten hittar du här.