[caption id="attachment_2942" align="alignnone" width="700"] En dag i Matmagasinets provkök. Här fotades både helgtårta och punschbollar till nummer 1.[/caption] Efter en lugn helg i Norrbotten blev det full fart i Malmö på måndagsmorgonen. Med inhandling och förberedelser för fotograferingen till nummer 1 av Matmagasinet. Det var många rätter som skulle lagas upp och fotas, bland annat helgmys med pilgrimsmusslor, tårtor, smörrebröd och små söta punschbollar. Jag var inte hemma förrän halv 8 på kvällen och stupade framför tvn och "Vår tid är nu", som jag gillar jättemycket. Se den om du missat, du kan även se första säsongen på SVT Play. Många scener utspelas i kök och restaurang och ger en fin tidskildring. Nu är man framme vid 1957 och italiensk mat och pizza är något alldeles nytt. I går fotades alla rätterna och de får ni se i Matmagasinet nummer 1 som utkommer den 18 december. Det innehåller mat för både jul, nyår och mellandagar. Men ni ska få lite försmak av punschbollarna som jag gjorde. Ja, en del kallar de myrstackar och andra föredrar arraksbollar. De är perfekta om du har över av en sockerkaka eller en chokladkaka. Själv fick jag över av bottnarna till tårtan som jag gjorde. Supergoda till kaffet på maten. [caption id="attachment_2943" align="alignnone" width="700"] Små naggande goda punschbollar med silvrigt strössel.[/caption] Punschbollar ca 30 små bollar 200 g sockerkaka, chokladkaka eller rulltårtsbotten 50 g smör 1/2 dl strösocker ev 1-2 msk kakao om du inte har chokladkaka 1/2 dl punsch Garnering strössel, kakao eller kokosflingor Gör så här 1. Smula kakan i matberedare. 2. Rör smör och socker tills sockret löser sig. Tillsätt kakao, punsch och den smulade kakan. Blanda ihop till en jämn smet. Ställ kallt. 3. Forma till små bollar och rulla dem i strössel, kakao eller kokosflingor. Förvara i kylskåp eller frys dem.