Annons

Krabbsäsongen är här, musms!

Nu är tid för årets första krabba.
Krabba med sås.
Recept:Maud Onnermark, foto: Ulrika Pousette

Som jag har längtat efter den här fredagen. Jag har varit bortrest fyra helger i rad och nu hemma i Helsingborg. Det känns så skönt. Jag vill bara koppla av. Mitt bästa höstmys är när krabbsäsongen kommer. Nu är den här, i fiskaffären på Ålgränden hittade maken en riktigt fullmatad krabba på 1 kg. Själv äter jag den utan sås och njuter den helst helt naturell. Men vill du ha sås bjuder jag på en god sås som passar till krabban här nedan. Trevlig helg önskar jag er alla!

Annons
Säsongen för norsk krabba är här.
Mums, fullmatad krabba med rom.
Annons

Vill du ha en sås så får du recept här på en god sås till krabba.

 

Sås till krabba

4 portioner

1 msk söt och stark senap
1 msk dijonsenap
1 msk strösocker
1 msk vitvinsvinäger
1/2 dl neutral olja
1 dl turkisk yoghurt eller gräddfil
1/2 dl finhackad dill
1 krm salt
nymald vitpeppar

Annons

Gör så här
1. Blanda senap, socker och vinäger. Tillsätt oljan droppvis under vispning.
2. Tilsätt yoghurt eller gräddfil och dill. Smaka av med salt och peppar.

 

 

ANNONS

Utvalt av tv-kocken Maud Onnermark

Slev med termometer som kan mäta upp till 220°C.

Läs mer och beställ här

Dela på:

Annons
Laddar