Annons

Middag fixad på en kvart – spaghetti med paprika, svartkål och getost

När du snabbt ska trolla fram middag på bordet är det här en härlig pastarätt. Smakerna harmonierar fint och den blir härligt krämig av getosten.
Spaghetti med paprika, svartkål och chèvre.

När det ska gå riktigt snabbt är  spaghetti perfekt. I går var det en sådan dag då middagen måste trollas fram snabbt. Det var annat som skulle fixas på kvällen, jag åker nämligen till Oslo på torsdag och sedan direkt till Stockholm för en träningshelg inför mitt äventyr som jag ska berätta mer om sedan.

Annons

Det blev i alla fall en jättegod pastarätt med lite av vad jag hade hemma i kylen. Jag gillar att titta i kylen och tänka vilka smaker kan passa ihop och så trolla fram något. Den här gången hade jag allt hemma och behövde inte springa ner till affären. Jag hade passat på och köpt mängder av paprika i helgen när de var både fina och billiga. Sedan hade jag en kruka svartkål som började se lite ledsen ut. Jag gjorde en pastarätt med paprika, svartkål och chèvre, så enkelt och så gott. Sötman i den stekta paprikan och  den smakrika svartkålen passar perfekt till getost. Getosten gör att det blir så krämigt och gott. Testa själva så får ni se. Det går förstås lika bra med strimlad grönkål eller strimlade basilikablad, det skulle också bli gott.

Annons

Spaghetti med paprika, svartkål och getost

4 portioner

400 g spaghetti
3 paprikor, gärna i olika färger
2 msk olivolja till stekning
1 kruka svartkål eller några stjälkar
2 vitlöksklyftor
1 bit chèvre, 200 g
salt och nymald svartpeppar

Annons

Gör så här
1. Sätt på pastavatten. Salta och lägg ner pastan när vattnet kokat upp.
2. Strimla paprikorna och stek dem på ganska hög värme i en stor stekpanna. Strimla kålen och lägg ner den när paprikorna börjat mjukna, pressa även ner vitlöken. Fortsätt steka några minuter tills kålen mjuknar.
3. Skär bort kanterna från osten och skär eller smula osten i bitar. Blanda med de stekta grönsakerna.
4. Häll av pastavattnet och häll tillbaks pastan i kastrullen. Blanda ner grönsakerna och osten. Rör om tills osten smälter med kastrullen på eftervärmen. Peppra och smaka av om det behövs salt. Servera genast på varma tallrikar. Garnera gärna med någon kryddört.

ANNONS

Utvalt av tv-kocken Maud Onnermark

Slev med termometer som kan mäta upp till 220°C.

Läs mer och beställ här

Dela på:

Annons
Laddar