Annons

Rombrûlée – lättlagad och festlig

En underbart god och lättlagad dessert som smakar mycket av rom. Under det krispiga sockertäcket döljer sig den lena krämen, som är så god.
Len och romsmakande brûlée här serverad med björnbär. Foto:Ulrika Pousette
Len och romsmakande brûlée här serverad med björnbär. Foto:Ulrika Pousette

Gillar du crème brûlée, men kanske letar du efter något nytt till dessert. Testa då min rombrûlée med rom. Underbart len och god, men framförallt är den så enkel att göra. Ja, enklare kan det inte bli om du bara har en bra brännare när du ska karamellisera sockret. Jag har köpt en riktig verkstadsbrännare,som jag sätter direkt på gasoltuben. Finns bland annat på Biltema och andra ställen som säljer verktyg.

Rombrûlée

En underbart god och len brûlée som smakar myckett av rom, dessutom är den superenkel att göra.
6 portioner

Annons
Annons

6 äggulor
1 dl strösocker
5–6 msk rom
4 dl vispgrädde
3 msk strösocker att karamellisera
Tillbehör
Bär eller frukt, t ex hallon, björnbär eller tärnad ananas

Gör så här
1. Sätt ugnen på 125°.
2. Vispa samman  äggulor, socker, rom och vispgrädde. Låt stå en stund så att sockret löser sig.
3. Häll smeten i ugnssäkra portionsformar.  Grädda på gallret mitt i ugnen 35–40 minuter tills de stannat. En vid form går fortare än en snävare. Låt dem kallna. Förvara övertäckta i kyl. Hit kan förberedas.
4. Strö över sockret och karamellisera det med en brännare. Servera med bär eller frukt.

Annons

ANNONS

Utvalt av tv-kocken Maud Onnermark

Slev med termometer som kan mäta upp till 220°C.

Läs mer och beställ här

Dela på:

Annons
Laddar