Annons

Rucolapesto med pasta

Har du testat rucolapesto? Om inte gör det, den blir så kryddig och god och passar perfekt till pasta.
Spaghetti med rucolapesto.
Spaghetti med rucolapesto.

I går när jag hade bråttom att laga middag för att hinna till träningen blev det spaghetti med rucolapesto. Ja, peston hade jag redan klar så det gick riktigt snabbt. Men det blir så fantastiskt gottför att vara så enkelt. Har du inte provat rucolapesto så gör det, den blir så fint kryddig och god. Jag blandar både pinjenötter och mandel, men självklart kan du ta bara en sort. Den som vill kan ju komplettera med en stekt fisk- eller köttbit, men det är alls inte nödvändigt. Peston håller sig bra några dagar i kylskåp i tättslutande burk. Du kan också frysa in den.

Bavette – tillplattad spaghetti från Ligurien

Jag tycker att den lite tillplattade spaghettin, Bavette, passar så bra den suger upp smakerna i peston mycket bra. Både bavette och pesto har båda sitt ursprung i Ligurien i norra Italien, så det kanske inte är så konstigt att de passar ihop.

Annons
Annons

Trevlig onsdag!

Spaghetti med rucolapesto

4 portioner

400 g spaghetti, gärna bavette
Rucolapesto
½ påse rucola à 65 g
30 g pinjenötter
30 g sötmandel
1 vitlöksklyfta
40 g riven parmesan
3/4 dl olivolja
½ tsk salt
nymald svartpeppar
Gör så här
1. Koka upp saltat vatten i en stor kastrull.
2. Mixa rucola, pinjenötter, sötmandel, vitlök och olivolja i mixer eller matberedare.
2. Tillsätt sedan osten och mixa samman. Smaka av med salt och peppar.
3. Koka pastan enligt förpackningen i saltat vatten. Häll av vattnet från pastan och blanda den med peston. Servera genast i varma tallrikar eller skålar. Hyvla eventuellt på några flak parmesan eller strö över några rostade pinjenötter, rucolblad eller basilikablad.

Annons

ANNONS

Utvalt av tv-kocken Maud Onnermark

Slev med termometer som kan mäta upp till 220°C.

Läs mer och beställ här

Dela på:

Annons
Laddar