Annons
Annons

Saffranskokostoppar

Bjud på små saftiga kokottoppar med smak av saffran till adventskaffet i morgon. Saffranskokostopparna är väldigt enkla att baka, du klickar bara ut smeten på plåten och de blir så goda.
Små saftiga saffranskokostoppar.Foto: Ulrika Pousette
Små saftiga saffranskokostoppar.Foto: Ulrika Pousette

Vill du inte ställa till med något stort julbak utan bara baka något enkelt och snabbt med saffran då är det är en superkaka. Små saftiga kokostoppar med smak av saffran, ja det blir så gott. Jag älskar dem. Se bara till att du inte gräddar de för länge, de ska vara lite mjuka inuti. Gillar du inte saffran kan du smaksätta dem med citrusskal, t ex apelsin eller lime,  men det är även gott att ha både finrivet apelsinskal och saffran. Ha en trevlig lördag!

Annons

Själv ska jag ge mig ut och handla för i kväll ska jag ha gäster på middag.

Annons

Saffranskokostoppar

Se till att äggen inte är för stora för då blir kakorna inte lika toppiga. Låt smeten svälla en stund innan du klickar ut den på plåten.
Cirka 30 stycken
50 g smör
½ kuvert saffran (ca ½ krm)
2 dl strösocker
2 små eller medelstora ägg
1 påse kokosflingor, 200 g
ev finrivet skal av 1 ekologisk apelsin
Gör så här
1. Sätt ugnen på 200°. Smält smöret. Finstöt saffranet med lite av sockret och blanda ner i smöret. Låt smöret svalna.
2. Blanda ner resten av sockret, ägg och kokosflingor. Låt stå en stund så sväller kokosflingorna.
3. Klicka ut toppar med teskedar på plåt med bakplåtspapper.
4. Grädda mitt i ugnen i 10–12 minuter tills de fått fin färg.

 

Annons

ANNONS

Utvalt av tv-kocken Maud Onnermark

Slev med termometer som kan mäta upp till 220°C.

Läs mer och beställ här

Dela på:

Annons
Annons
Annons
Annons
Laddar