Annons

Saffranspäron med juliga kryddor

Gör en stor sats av mina kryddiga saffranspäron så har du alltid en god dessert att plocka fram under juldagarna.
Juliga saffranspäron. Foto: Ulrika Pousette
Juliga saffranspäron. Foto: Ulrika Pousette

Vet du inte vad du ska för dessert under juldagarna.  Testa mina kryddiga saffranspäron. Saffranspäron med andra juliga kryddor blir en underbar dessert i juletid. Servera med lättvispa grädde eller glass. Desserten är dessutom hållbar om du förvarar i kyl, så du har dessert till många dagar. När päronen är uppätna kan du lägga ner andra frukter i bitar och servera som en fruktsallad. Det blir mycket gott. Detta blir en stor sats men du kan lätt halvera satsen.

Annons

 

Annons

Saffranspäron

En underbar juledessert.
3 kilo päron
1 1/2 liter vatten
3/4 kilo strösocker (8 dl)
saften av 1 citron
1 paket saffran (0,5 g)
1 tsk kardemummakärnor
2 kanelstänger
2 bitar torkad ingefära
Tillbehör
Lättvispad grädde eller vaniljglass
Gör så här
1. Koka upp vatten, strösocker, citronsaft, saffran, kardemumma, kanel och ingefära. Låt sjuda 5 minuter.
2. Skala päronen och lägg dem allt eftersom i den varma kryddlagen.
3. Sjud under lock tills päronen är mjuka, 20–30 minuter. Koktiden varierar mycket beroende på päronens storlek och mognad. Lyft upp päronen och lägg dem i en eller flera glasburkar. Sila lagen och häll den över. Lägg även i kanelstänger och ingefära i burkarna. Låt gärna stå några dagar. En burk håller i flera veckor om den förvaras i kylskåp.

ANNONS

Utvalt av tv-kocken Maud Onnermark

Slev med termometer som kan mäta upp till 220°C.

Läs mer och beställ här

Dela på:

Annons
Laddar