Annons

Saffransskorpor med apelsin och choklad

Saffransskorpor med god smak av choklad och apelsin bakar du enkelt. Perfekta att ha på lut hemma eller ge bort i fin burk eller påse.
Saffransskorpor med apelsin och choklad. Foto: Ulrika Pousette
Saffransskorpor med apelsin och choklad. Foto: Ulrika Pousette

Skorpor är alltid bra att ha på lut och även bra matklapp som håller länge. De här har god julig smak av saffran och sedan har jag även smaksatt med apelsin och choklad, det blir en riktigt bra kombo.

Annons

I varmluftsugn

Om du har varmluftsfunktion i din ugn är det suveränt att låta skorporna torka med varmluft. När man använder varmluft får man tänka på att sänka temperaturen lite. Skorporna ska vara färdiggräddade och bara torka i ugnen och inte få mer färg. Det är viktigt att skorporna är riktigt torra när du ska förpacka dem

Annons

Saffransskorpor med apelsin och choklad

Söta små skorpor som passar till kaffe eller te.

60 stycken
1 kuvert saffran (0,5 g)
75 g smör
2 dl strösocker
2 ägg
finrivet apelsinskal av 1–2 apelsiner
100 g mörk choklad
5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Finstöt saffran med lite av sockret
  2. Rör smör och socker pösigt med elvisp tillsammans med saffranet.
  3. Vispa ner äggen ett i taget och tillsätt apelsinskal.
  4. Hacka chokladen grovt. Blanda den med mjöl och bakpulver. Rör ner blandningen i äggsmeten.
  5. Ta upp degen på mjölat bord. Dela den i 4 delar och rulla dem till 1 1/2 cm tjocka längder. Lägg dem på plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter. Sänk ugnstemperaturen till 80-100°. Den lägre temperaturen om du har varmluftsugn.
  6. Ta ut och skär längderna i sneda bitar medan de fortfarande är varma. Lägg bitarna på plåten och torka dem mitt i ugnen 45–60 minuter tills de känns torra.
Annons

 

Ge bort en burk med skorpor, jag lovar att det kommer att bli uppskattat. Foto: Christina Uhlin
Ge bort en burk med skorpor, jag lovar att det kommer att bli uppskattat. Foto: Christina Uhlin

Du har väl inte missat att ute i butik finns en ny tidning ute i butik som heter Mauds jul och i den får du ännu fler recept på skorpor och andra bakverk och massor med lättlagad julmat.

 

 

Tävla med Maud!

ANNONS

Tävla med Maud Onnermark!

Läs mer och tävla här!

Dela på:

Annons
Annons
Annons
Annons

ANNONS

Välkommen till Mauds jul – en helt ny tidning

Läs mer och beställ här

Lättlagade favoriter inför advent, lucia, jul och nyår. Det blir glöggfest med lättfixade tilltugg, mängder av goda bullar, kakor, desserter och godis, både klassiker och nya frestande recept. Maud bjuder också på härliga julbord med sill, lax, småvarmt och gröna rätter. Dessutom bjuds festliga helgmenyer till både jul och nyår.

Läs mer och beställ här

Laddar